| Assistencial

Tens una urgència? Vine a primària!

La nostra xarxa assistencial es reforça per atendre les urgències mèdiques a l'estiu

Amb l'arribada de l'estiu, la població estacional de les zones costaneres creix considerablement. Al Baix Empordà hi resideixen uns 133.000 persones però es calcula que durant la temporada estival aquesta xifra puja fins a 222.000 persones. Això suposa unes 90.000 persones addicionals que representa gairebé un 70% més de residents als quals donar cobertura assistencial en cas d'urgències.

Aquest augment sovint comporta situacions de concentració de pacients a urgències de l'Hospital de Palamós, que és l'únic de la comarca. Això és degut a que sovint s'acudeix a les urgències amb problemes de salut lleus que poden ser atesos a d'altres centres d'atenció continuada com els CAP o els consultoris locals.

Reforç d'estiu
Durant els mesos d'estiu, es reforça les urgències de l'Hospital de Palamós i els centres assistencials amb més augment de població estival per tal de fer front a aquesta situació.

Alguns centres, per exemple, amplien horaris d'atenció respecte l'hivern. És el cas dels consultoris de l'Estartit -que obrirà tots els dies matí i tarda inclosos caps de setmana i festius-  i Sant Antoni de Calonge que també obrirà tots els dies matins i tres tardes inclosos caps de setmana i festius.

Consulta abans el temps d'espera
Pots consultar el temps d'espera dels nostres centres al nostre web i també a l'APP de SSIBE i així planificar a quin centre és més convenient assistir.

A nivell català, podeu consultar l'APP del 061 CatSalut Respon que permet localitzar centres sanitaris i farmàcies i consultar el temps d'espera dels hospitals.

Des del Departament de Salut es recomana trucar al 061 abans de desplaçar-se a cap centre sanitari. En aquest telèfon es pot consultar a quin recurs assistencial assistir en funció del grau de la urgència. Funciona les 24 hores del dia els 365 dies de l'any i està format per un equip de més de 200 professionals de la salut, que poden ajudar a evitar desplaçament i temps d'espera innecessaris.

Per facilitar la informació a la ciutadania, des de SSIBE hem elaborat un planell explicatiu de tots els centres assistencials del Baix Empordà amb diferents idiomes que inclou els horaris d'atenció d'urgències i que es repartirà entre les oficines de turisme, càmpings, hotels i les farmàcies del Baix Empordà.

Tens una urgència? Vine a primària!