| Institucional

Marta Salvador ha estat la guanyadora del II Concurs d'Escultura de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà

Ha estat amb l'obra "Professionalitat, confiança i empatia"

El dia 5 de juliol es va fer el lliurament del Premi del II Concurs d'Escultura de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE) a Marta Salvador Sánchez. Nascuda a Barcelona l'any 1976, resident a Girona i es dedica a l'escultura des fa més de 25 anys.

L'obra que va presentar al concurs i que ha estat guardonada porta per títol "Professionalitat, confiança i empatia" que són els valors de SSIBE.

El premi consistia en 2.000€ i, d'acord amb les bases del concurs, l'obra premiada serà el regal que SSIBE oferirà als professionals que es jubilin els propers tres anys.

L'obra "Professionalitat, confiança i empatia"

L'obra contempla la relació entre els professionals i el pacient, que juga un paper molt important en la pràctica de la medicina i és essencial per a una assistència de qualitat.

Alhora, els centres assistencials, que és on s'acull al pacient i on es duu a terme pràctica mèdica.

Aquesta és la tríada que conforma l'obra: el centre de salut està representat pel bloc de fusta on reposa una forma orgànica més gran feta d'argila blanca amb òxid de cobalt, que representa al pacient que ha de sanar. A sobre, una arrel de boix representa els professionals que ajuden en el procés mèdic al pacient.

El conjunt de la peça crea el símbol de la creu, que és el símbol de la salut i el logotip de SSIBE.

Els colors, la textura i les formes que tenen l'escultura volen evocar el mar, la muntanya, les onades i el Mediterrani (Palamós), de la mateixa manera que estan representats en forma d'onades al logotip de SSIBE.

Enllaços relacionats

Imatge del lliurament del Premi a la guanyadora del concurs
Imatge de l'obra