| Prevenció i promoció de la salut

Hem celebrat la 4a edició de la Jornada d'Empresa Saludable

Dedicada a la diversitat funcional, i concretament a la discapacitat

El dia 20 de setembre vam celebrar amb èxit la 4a edició de la Jornada d'Empresa Saludable de SSIBE que enguany s'ha dedicat a la diversitat funcional i de manera més concreta a la discapacitat.

La jornada s'emmarcava dins de les activitats que organitza el Servei de Prevenció de Riscos Laborals de SSIBE com a part del projecte Empresa Saludable i hi van assistir més d'un centenar de professionals i es va organitzar amb la col·laboració de la Fundació Prevent.

El programa va incloure, entre d'altres, una taula rodona per parlar sobre realitats, prejudicis i estereotips de la discapacitat, amb la participació de quatre persones amb diferències funcionals, així com la conferència d'Albert Llovera, corredor de ral·lis professional, que ha participat en diversos Dakars.

També s'hi va presentar el vídeo "La discapacitat a SSIBE" que, de la mà del testimoni directe de diversos professionals de l'organització amb diferents discapacitats, mostra l'experiència i l'adaptació al seu lloc de treball.

Va ser un acte emotiu en el decurs del qual vam poder conèixer de primera mà experiències de persones amb discapacitat, quines són les seves realitats, com es relacionen amb els sistema de salut i què necessiten en l'àmbit laboral. Alhora la jornada va ajudar a aconseguir els objectius dels organitzadors en el sentit de normalitzar la discapacitat, sensibilitzar sobre el tema i mostrar el que es fa a SSIBE, reflexionant sobre la necessària capacitat d'adaptació que hem de disposar per tal de fer front a un món tant divers com l'actual, generant alhora una cultura inclusiva més enllà de la integració. L'acte va cloure amb un aperitiu saludable i de proximitat elaborat per Emporhotel.

Altres activitats que es realitzen en el marc del projecte Empresa Saludable de SSIBE d'enguany, vinculat a la diversitat funcional, són visites guiades a La Fageda de Santa Pau, on professionals i familiars fan una ruta guiada per a conèixer el funcionament i l'elaboració dels productes, alhora que fan un tast del mateixos. I properament està previst que els treballadors/es facin una passejada en cadira de rodes pel municipi amb l'objectiu de sensibilització, amb la col·laboració de MIFAS i en el marc del projecte Zero Barreres de Palamós - que vol acabar amb les barreres arquitectòniques del municipi i solucionar les mancances d'accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda-.
Podeu visualitzar el vídeo La discapacitat a SSIBE i també la galeria fotogràfica de l'acte.

Imatge dels participants a la 4a. Jornada Empresa Saludable
Imatge assistents a la 4a. Jornada Empresa Saludable
Imatge assistents a la 4a. Jornada Empresa Saludable