| Assistencial, Prevenció i promoció de la salut

Iniciem la campanya de vacunació antigripal

A SSIBE s'obren agendes específiques per vacunar els col·lectius de risc, es visita el mercat, els casals de gent gran i es vacuna a domicili en pisos dotacionals municipals.

Avui comença campanya de vacunació contra la grip a les 4 ABS de SSIBE: Palamós, La Bisbal d'Empordà, Torroella de Montgrí i Palafrugell que s'allargarà fins a finals de novembre.

Durant els primers dies, els infermers i infermeres dels Centres d'Atenció Primària i dels consultoris del Baix Empordà obriran agendes específiques per a vacunar a tothom qui ho sol·liciti i pertanyi a algun col·lectiu de risc a qui es recomani vacunar. 

A banda, l'Hospital de Palamós també vacunarà a les consultes de VIH, a la Unitat Mèdica Ambulatòria que atén a pacients crònics i l'Hospital de Dia Mèdic. A Palafrugell i Palamós; es visitarà als casals de gent gran per vacunar als majors de 60 anys, un dels grups de risc; i es realitzaran vacunacions a domicili als residents de pisos dotacionals del municipi de Palafrugell.

Internament, també es reforçarà el missatge de la importància de la vacunació antigripal a les entrades dels nostres centres, el circuit de televisió intern i totes les consultes dels nostres centres.

Qui forma part de la població de risc?

  • Persones de 60 anys d'edat o més
  • Dones embarassades en qualsevol trimestre de gestació
  • Persones amb malalties cròniques: cardiovasculars, neurològiques i respiratòries. També s'hi inclouen persones amb diabetis i asma
  • Residents en centres per a la gent gran
  • Persones amb obesitat mòrbida
  • Professionals de la salut
  • Cuidadors de persones del grup de risc

Demana hora a través de l'App          
Una de les novetats d'aquesta campanya és que es pot demanar hora a través de la nova App de SSIBE. Dins de l'àrea personal de cada usuari apareix l'opció "Vacunació de la grip", que ofereix ja una data i hora de citació. L'App permet modificar l'hora i dia per una altra, en cas de fer falta.

Alhora, també es pot demanar hora a través del web SSIBE, dins l'apartat d'informació i tràmits, presencialment en cada centre o consultori, o bé per telèfon al 972 60 92 22 de dilluns a divendres de 8 a 15h.

La vacunació a la ciutadania i als professionals
El 2018, es van vacunar un total de 13.099 persones de les 4 ABS que suposava el 46,95% de la població en situació de risc.  On més persones es van vacunar va ser a Palafrugell amb 4.385 persones (47%) i Palamós amb 4.274 persones (47%).

Paral·lelament a la campanya a la ciutadania, el Servei de Prevenció de Riscos Laborals de SSIBE també realitza una campanya de vacunació interna a tots els professionals sanitaris, ja que també és un dels col·lectius diana que poden ser transmissors del virus. En total, es van vacunar 515 treballadors i treballadores, que suposa gairebé el 31% de tots els nostres treballadors.  Aquesta dada és més de 3 punts per sobre de la mitjana catalana (27,7%). Per col·lectius, s'han vacunat 125 metges/sses, 120 auxiliars d'infermeria i 119 infermeres.

Vacunació de la grip