La diversitat de gènere centra el 10è Cinema Ètic

Amb la participació de la Fundació Víctor Grífols i Lucas i de l’Associació Chrysallis

Prop d'un centenar de persones van assistir ahir a la tarda al 10è Cinema Ètic de SSIBE, que organitza anualment el Comitè d'Ètica de l'entitat.

El tema  escollit d'aquest any va ser la diversitat de gènere però enfocat des d'un punt de vista més ampli. No només es va aprofundir en els aspectes més coneguts de la diversitat de gènere  com pot ser la transsexualitat, sinó també en altres aspectes menys coneguts com la bisexualitat, la intersexualitat i la sexualitat i els gèneres no binaris.

Es va projectar el documental  "Vida en trans" emès per RTVE al programa Crònicas el passat mes d'abril de 2019 i se centra en el testimoni i experiències vitals de diferents persones que han afrontat la transsexualitat.

Potseriorment i com cada any, es va celebrar una taula de debat i col·loqui amb la presència de la Dra. Rosa Almirall, impulsora del servei Trànsit per a persones trans; la Sra. Núria Terribas, directora de la Fundació Víctor Grífols i Lucas i Ana Valenzuela, representant de la Fundació Chrysallis Catalunya, que va ser moderada per José Manuel Marqueta, director de la Unitat d'Infància i Dona de SSIBE.

El debat va ser molt enriquidor i va comptar amb el testimoni de tres persones amb diversitat de gènere que van incidir en el dret a la intimitat i el respecte a la diversitat, destacant la importància de valors com la solidaritat i la empatia.

El servei Trànsit de la Generalitat de Catalunya que ha atès a 2.800 persones en els darrers 2 anys. Però és necessària l'existència d'associacions i fundacions que acompanyen i assessoren les persones trans. Gràcies a la seva tasca i assessorament, mica en mica ajuden a canviar la mirada i iniciar la transformació social necessària per la plena acceptació de la diversitat de gènere.

10 anys de cinema ètic a Palamós
Amb l'edició d'aquest any, se celebren 10 anys de cinema ètic a SSIBE. Durant aquests anys s'han tocat diferents temes delicats com la mort, el maltractament a la gent gran o l'avortament.

Aquestes són les projeccions realitzades:

  • 1a edició: La mort digna (2010). "La Dama i la mort", curtmetratge.
  • 2a edició: L'eutanàsia (2011). Presentació llibre "Entre la vida i la mort i projecció del curt "Morir sense morir".
  • 3a edició: Dignitat en el viure i el morir (2012). Projecció de la pel·lícula "Las Alas de la Vida"
  • 4a edició: Reanimació (2013). Projecció de la pel·lícula "El Milagro de Karintia"
  • 5a edició: L'avortament (2014). Projecció de la pel·lícula "4 meses, 2 semanas, 2 días"
  • 6a edició Viure la Mort (2015). Projecció del documental de TV3 "No serà fàcil"
  • 7a edició: Maltractament a la Gent Gran (2016). Projecció del curtmetratge "ContraNatura"
  • 8a edició: Les vacunes a debat (2017). Projecció del documental "I tu, et vacunes?"
  • 9a edició: Escoltem prou? (2018). Projecció del documental "Ser médico"
  • 10a edició. Diversitat de gènere (2019). Projecció del documental "Vida en trans"
Cinema ètic
Cinema ètic
Cinema ètic