| Responsabilitat social corporativa

Recaptem 1.720€ per a la Marató de TV3

Gràcies a les aportacions rebudes durant l’acte al Teatre la Gorga i al mural participatiu de Palamós Gent Gran.

Aquest ha estat el 6è any que Serveis de Salut Integrats Baix Empordà ha col·laborat amb la Marató de TV3.

Aquest any, l'acte central ha estat un acte al Teatre La Gorga de Palamós, que duia per nom "Tinc una malaltia, però no estic sol", conduïda pel cap de pediatria de l'Hospital de Palamós, Josep Manel Torres.

Vam comptar amb la participació del Dr. Marcelo Andrade, pediatre i referent de malalties minoritàries de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, que va destacar que un  dels principals problemes quan parlem d'aquestes malalties - unes 7.000 - és el diagnòstic i la incertesa i preocupació que comporta la dificultat per arribar a conèixer-lo.

Andrade va fer èmfasi en què el metge s'ha de centrar en el què les famílies demanen, cal que sigui flexible i obert per saber-se adaptar a les seves necessitats. En les malalties minoritàries qui en sap més són els pares i el professionals moltes vegades aprenen de les famílies.

Tot seguit es va donar pas a la taula que va participar Pilar Díaz, membre de l'Associació de pacients afectats de neurofibromatosi i familiars de pacients amb malalties poc freqüents, també va comptar amb el testimoni d'Anna Moyà, pediatra de l'ABS La Bisbal d'Empordà.

Tots els testimonis van ser colpidors i transparents i van presentar els reptes que suposa socialment enfrontar-se a alguna d'aquestes malalties, les seves experiències, com han lluitat per fer-hi front i la necessitat de normalitzar-les.

L'acte va finalitzar amb l'actuació musical de Keko Domènech, cantautor de Palafrugell.

L'acte era gratuït i de guixeta inversa, amb aportació voluntària i anònima. Es van sumar un total de 1.598,10€.

Per segon any, Palamós Gent Gran ha tornat a confeccionar un mural participatiu a l'entrada del jardí del centre. Tothom qui volia, enganxava un gomet a l'entrada del jardí del centre i deixava la seva aportació econòmica en una guardiola. En total, s'han sumat 121,90€.

Aquests 1.720€ se sumen als aconseguits en les darreres 5 edicions de La Marató de TV3. En total, SSIBE ha recaptat 14.507€.

Veure galeria fotogràfica

Recaptació marató TV3
Acte La Gorga