| Assistencial

Nou servei d’estètica oncològica a l'Hospital de Palamós

Gràcies a Oncolliga Girona, que estén l'abast del servei a tota la demarcació amb els diners recaptats amb l'Oncobike.

El servei d'Estètica Oncològica Integral de la Fundació Oncolliga Girona ja està disponible a tota la demarcació de Girona. Un any i mig després de la seva posada en marxa a Girona i Olot, el servei s'ha pogut estendre a la resta d'hospitals comarcals gràcies als diners recaptats a les últimes dues edicions de l'Oncobike, la cursa solidària en BTT que se celebra a l'octubre a la Vall de Llémena.

El servei d'Estètica Oncològica Integral té com a finalitat prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts, especialment de les dones. La toxicitat de la pell, les mucoses seques (bucals, vaginals...), la hipersensibilitat al sol, l'acné o la coïssor són alguns d'aquests efectes secundaris. Tots ells són transitoris, però molt molestos, i l'objectiu d'aquest servei és minimitzar-los per tal que el malalt guanyi qualitat de vida i benestar, i de retruc, millori el seu estat anímic. El servei consta de sis sessions d'una hora de durada, amb periodicitat mensual i totalment gratuïtes.

En una primera fase, el maig del 2018, el programa es va implementar a la seu d'Oncolliga a Girona i a l'Hospital d'Olot i en el darrer trimestre del 2019 s'ha anat estenent també als Hospitals de Palamós, Campdevànol, Blanes i Figueres. El programa va a càrrec de Núria Izquierdo, especialista en estètica oncològica, que es desplaça fins als diferents centres sanitaris de manera periòdica, en alguns casos un cop per setmana i en d'altres cada quinze dies.

Servei finançat amb donatius de l'Oncobike
El servei d'Estètica Oncològica Integral es finança amb els donatius recaptats a l'Oncobike, la cursa de BTT per equips que l'Oncolliga organitza amb la col·laboració del Club Ciclista Sant Gregori, l'associació Cingles de la Llémena i els ajuntaments de la Mancomunitat de la Vall de Llémena. La cursa va néixer l'any 2016 i en les dues primeres edicions els diners recollits es van destinar a reformar i actualitzar els dos pisos que s'utilitzen com a llar-residència per a malalts de càncer i familiars. Un cop complert aquest objectiu, es va decidir que l'Oncobike seria la font de finançament del nou servei d'estètica oncològica. El 2018 s'hi van poder destinar 36.443 euros i al 2019, 50.088.

Aquest any i per segon consecutiu, SSIBE va tornar a ser present a l’Oncobike amb l’equip dels Surgical Boys que van completar el recorregut en 11 hores i 41 minuts i acabant en la 23a posició. L’equip estava format per Miquel Àngel Vilalta, Francisco Rodrigo, Sergi Ortega, Edu Agustí, Jaume Gelonch i Miquel Gómez.

On i com podeu gaudir d'aquest servei?
Per poder gaudir d'aquest servei cal una entrevista prèvia amb un psicooncòleg de Oncolliga, que es pot concertar a través del telèfon 972 22 49 63 o bé per correu electrònic escrivint a  fundacio(ELIMINAR)@oncolligagirona.cat

A Palamós, el servei es presta cada quinze dies, els dijous de 15 h a 20h a l’Hospital de Palamós.
 

Enllaços relacionats

Núria Izquierdo, especialista en estètica oncològica
Surgical Boys 2019