Presentem el nostre model de voluntariat

En una sessió tècnica del Consorci de Salut i Social de Catalunya

Dijous passat, 23 de gener, la Sandra Medina va explicar el programa de voluntariat de l'Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran a la sessió "Participació comunitària en salut: el paper del voluntariat" organitzada pel Consorci de Salut i Social de Catalunya.

El model de SSIBE, va ser una de les experiències que es van presentar al programa, junt amb els exemples de l'Associació Temps del Parc de Salut Mar i el Centre Social i Sanitari Frederica Montseny de Viladecans.

Medina va destacar la importància de la tasca de la quarantena de voluntaris externs a l'entitat que presten els seu temps, dedicació i solidaritat a l'Hospital i al centre Palamós Gent Gran. És personal extern que acompanyen tant a pacients com a familiars dins i fora dels centres; gestiones les receptes de lectura -el servei de préstec de llibres i revistes-, s'ocupen l'Espai Rialles -per als més menuts hospitalitzats-, i participen en diferents manualitats per a dates assenyalades com Sant Jordi o Nadal. Veure tríptic.

De la sessió també en va sorgir la proposta de crear una comissió de coordinadores de voluntariat de salut del mateix consorci, a la qual SSIBE s'ha sumat per aportar el seu coneixement.

Sandra Medina, voluntariat SSIBE