| Assistencial

Es consolida el Servei Territorial de Cirurgia Plàstica i Reparadora de Girona

L'equip de sis cirurgians coordinats des del Trueta presten servei des del mes de febrer als hospitals comarcals Santa Caterina de Salt, Figueres, Palamós i Olot.

Amb la intenció de millorar l'atenció relacionada a la cirurgia plàstica de la Regió Sanitària s'ha consolidat el model com a Servei Territorial de Cirurgia Plàstica i Reparadora de Girona, oferint una assistència millor i més equitativa per a la ciutadania de la demarcació que el que es feia fins al moment. El nucli central del model es basa es la integració dels sis cirurgians que treballaven als diferents centres (al Trueta i al Santa Caterina) com un sol equip, de manera centralitzada des de l'hospital de Girona però oferint assistència als hospitals comarcals des dels seus propis centres. És a dir, l'equip de cirurgians plàstics es desplacen als hospitals comarcal son operen als pacients que els correspon per zona d'influència i nivell patològic i els fan el seguiment ambulatori. No és el pacient qui es desplaça, sinó que és el cirurgià que visita i opera el pacient al mateix hospital comarcal. Els casos de més complexitat es continuen derivant a l'Hospital Trueta. Actualment el Servei Territorial dona cobertura als hospitals Santa Caterina, Figueres, Palamós i Olot.

 
Aquesta organització permet garantir l'expertesa dels professionals, millorar el treball en equip i donar una atenció assistencial de qualitat. Requereix que els hospitals aportin recursos humans (professionals d'anestèsia, d'infermeria...), materials (quiròfans, consultes, instrumental...), i col·laborin en la gestió del servei per garantir la continuïtat assistencial.

La major part de l'activitat que realitza el Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora està relacionada amb la patologia traumàtica i l'oncològica (reconstrucció de mama, càncer de pell,...), però també operen úlceres, ferides complexes, oncologia de cap i coll, cremats, tumors de parts toves (sarcomes), entre d'altres.

Més informació: nota de premsa

Enllaços relacionats