Noves funcionalitats a distància per a persones usuàries

Nova app StopCovid19, agilitat en el registre a La Meva Salut i recepta electrònica a través de farmàcies

El Departament de Salut ha realitzat alguns canvis en processos i serveis per tal de poder oferir-los de forma telemàtica sense necessitat de desplaçar-se als centres sanitaris: 

  • Nova APP StopCovid19Cat

S’ha llançat una nova aplicació StopCovid19Cat per a dispositius mòbils que permetrà fer un seguiment de l'evolució de la pandèmia del coronavirus a Catalunya. 

Us podeu descarregar l'app i, després d'un senzill procés d'acreditació, podreu controlar el vostre estat de salut a través d'un test sense haver de sortir de casa, mantenint el confinament i sense tensionar els serveis sanitaris. També permet veure l'evolució de la pandèmia a Catalunya.

Trobareu tota la informació de l’app en aquest enllaç.

  • Facilitat per donar-se d'alta a La Meva Salut:

Us recordem que també disposeu d'un nou telèfon gratuït per a nous usuaris al portal La Meva Salut (LMS) sense necessitat d'autenticar la seva identitat presencialment.

L'horari d'atenció és de dilluns a divendres, de 8h a 20h i s'ha de trucar al nou telèfon gratuït 900 053 723. 

Des de La Meva Salut podreu accedir als vostres informes mèdics i al vostre pla de medicació.

Es tracta d'una acreditació extraordinària i totes les persones usuàries noves seran informades d'aquesta naturalesa i temporalitat.

  • Dispensació de la Recepta Electrònica a les farmàcies

Des del dia 18 de març, les oficines de farmàcia poden recuperar el pla de medicació vigent utilitzant únicament la vostra Targeta Sanitària (TSI) del pacient en els casos que no disposeu del fiull de pla de medicació.

També es preveu, properament, que les oficines de farmàcia puguin continuar dispensant durant 1 mes les prescripcions de tractaments crònics que hagin caducat sense necessitat de renovació per part del metge. Tan bon punt estigui disponible, us avisarem.

Són mesures extraordinàries i per tant temporals.

Us recomanem que resteu pendents a les actualitzacions informatives al nostre web i que davant de l'allau de notícies, cal anar a les fonts oficials. En aquest cas, el Departament de Salut centralitza tota la informació i cada dia envia una nota de premsa informativa, que podeu consultar en aquest enllaç.

CoV