| Assistencial

Serveis de Salut Integrats Baix Empordà activa recursos hotelers i prepara una unitat per a ingressos de convalescència

Davant l'emergència sanitària i de manera extraordinària

Com a mesura d'emergència sanitària i per tant, de manera extraordinària, Serveis de Salut Integrats Baix Empordà a partir del dia 27 de març, i mentre duri aquesta emergència, trasllada a 19 residents de Palafrugell Gent Gran a l'Hotel La Vostra Llar de Palamós. Es tracta dels residents que tenen més nivell d'autonomia i que no presenten cap símptoma respiratori.

L'esmentat recurs hoteler ha estat preparat i adequat per a garantir en tot moment la seguretat necessària per a l'atenció d'aquests residents amb l'equipament, professionals, material i serveis necessaris.

Així s'hi prestaran serveis professionals d'assistència mèdica, que es faran des de l'atenció primària, serveis de rehabilitació i terapeutes, així com els serveis d'infermeria i d'auxiliars d'infermeria.

També s'oferiran els serveis necessaris d'alimentació, bugaderia, neteja i gestió de residus que  prestarà l'empresa especialitzada del grup SSIBE, Emporhotel.

Tot coordinat per una responsable del centre.

El trasllat d'aquests residents permetrà, a principis de la setmana vinent, habilitar la segona planta de Palafrugell Gent Gran - 30 places - per a ocupar-la amb pacients COVID positius que requereixin ingrés en una unitat de convalescència.

El centre s'està preparant i adaptant per a poder atendre amb la seguretat necessària i prestar l'assistència sanitària amb l'equipament, professionals, material i serveis adequats.

Una altra mesura extraordinària que s'implementarà a partir de la setmana vinent és disposar d'un altre recurs hoteler de suport, en aquest cas un hotel de Palamós, que compta amb 51 habitacions per als pacients i també professionals que se'ls doni d'alta i se'ls recomani un confinament a domicili -amb  vigilància telemàtica i/o presencial dels equips d'atenció primària-. En aquests casos, però, si el domicili no compleix les condicions necessàries, o bé per causes socials o per que és necessari protegir als seus convivents. Destacar que serà en règim de confinament i per tant no es permetran visites, no s'utilitzaran els espais comuns i tampoc no es podrà sortir.

L'hotel s'ha preparat i adaptat per a poder atendre aquests usuaris amb l'equipament, professionals i serveis necessaris que inclouen serveis d'alimentació, bugaderia, neteja i gestió de residus que també prestarà l'empresa especialitzada del grup SSIBE, Emporhotel. També hi haurà un responsable administratiu del centre per a la coordinació de tots els serveis.

imatge La Vostra LLar