En marxa el gran estudi serològic per saber l'abast del coronavirus

200 habitants de les nostres ABS hi prendran part.

La setmana passada va iniciar-se un estudi de seroprevalència per saber l'abast del coronavirus SARS-CoV-2 a Espanya. Es tracta d'un estudi dissenyat pel Ministeri de Sanitat i coordinat per l'Institut Carlos III de Madrid i que es preveu que estigui acabat cap al 21 de juny. Durant un mes i mig, a 90.000 persones de 38.000 llars d'arreu d'Espanya els faran sis tests en 3 tongades per obtenir estadístiques fiables del percentatge de població que ha tingut el virus i ha desenvolupat anticossos.

A Catalunya seran gairebé 10.000 persones les que participaran en aquests tests: ara, la primera tanda, i d'aquí a 15 dies o tres setmanes, la segona, i 15 dies o 3 setmanes després, la tercera. A les ABS de Palamós, Palafrugell, La Bisbal d'Emp

Cal destacar que la selecció de les persones l'ha fet aleatòriament l'INE i no es poden presentar voluntaris. Els participants escollits rebran un trucada de la seva ABS per personar-se al CAP perquè els facin dos tests cada vegada: un de ràpid amb una gota de sang, del qual saben el resultat quan marxen, i un altre de més segur. Les primeres conclusions provisionals, amb les dades de la primera tanda, estaran disponibles al final de la primera tanda, quan, segons les previsions del govern espanyol, serem a la fase 1 de la desescalada.

Més informació

Estudi seroprevalença