| Medi ambient

Eliminem les carmanyoles de plàstic del Consultorivm Cafè

Apliquem també canvis en la neteja dels terres a partir d’aquesta setmana, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient

En el marc de la nostra cultura de responsabilitat social corporativa i la política de gestió ambiental de l'entitat, apliquem un procés de millora contínua per minimitzar els impactes ambientals que produeix la nostra activitat.

És per això que des d'avui, 5 de juny i coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient implantarem dues accions que ens ajudaran a reduir el consum de plàstics i d'aigua als nostres centres: 

  • Substitució de les carmanyoles de plàstic d'un sol ús per emportar els menús de la cafeteria de l'hospital.

Les noves carmanyoles són de polpa de canya de sucre i de cartró, és a dir, material compostable 100%. D'aquesta manera, s'assegura un cicle de vida continu: partir d'un recurs natural com a matèria prima per transformar-lo en una carmanyola que un cop usada, serà gestionada com a residu orgànic i que per tant pot convertir-se altra vegada en matèria prima.

Amb aquesta acció  eliminarem 10.000 carmanyoles l'any, que suposen més de 360 kg/any  de plàstic d'un sol ús. El canvi es realitza al Consultorivm Cafè de l'Hospital de Palamós i que gestiona Emporhotel. Properament s'aplicarà també a la cafeteria de Palamós Gent Gran.

  • Reducció del 95% del consum d'aigua amb un nou sistema de neteja del terra.

El servei de neteja, gestionat per Emporhotel, introdueix el teixit de microfibra al pal de fregar comú. Al seu lloc, utilitza un tiràs de microfibra que ajuda a estalviar i reduir el consum d'aigua dràsticament. A tall d'exemple, per a la neteja d'una planta d'hospitalització s'ha passat d'un consum d'aigua de 120 litres a només 6 litres. Alhora, permet reduir considerablement també el consum de detergent.

Propers passos: reducció del 50% en gots i bosses de plàstic
De cares al futur i properes accions, l'equip de medi ambient de SSIBE vol continuar amb la reducció del plàstic i es duran a terme accions per aconseguir la reducció del 50% en el consum de gots i bosses de plàstic, tant per a ús intern com extern.

Carmanyoles compostables al Consultorivm Cafè
Microfibra per al pal de fregar
servei de neteja Emporhotel