| Assistencial

Adquirim nous equips a l'Hospital de Palamós gràcies a una donació

S'ha pogut adquirir un ecògraf d'alta gama per a l'àrea de ginecologia i obstetrícia i un equip de radiologia per a l'àrea d'urgències

Al 2019, l'Hospital de Palamós va rebre una donació anònima que ha permès adquirir un ecògraf Voluson 10 expert i un equip de radiologia amb sistema de radiografia digital Aceso de Canon Medical.

Ecògraf Voluson 10 expert amb 3 sondes

El nou ecògraf ha estat instal·lat en una de les consultes de l'àrea de ginecologia i obstetrícia de l'hospital. Es tracta d'un aparell d'alta gama i resolució, amb 3 sondes (alta freqüència, convexa i microconvexa) que permet realitzar ecografies a embarassades d'alt risc en les que hi hagi una sospita de cardiopatia del fetus, malformació del sistema nerviós o qualsevol altra anomalia. També permet fer ecocardiografia amb simulació de talls com un TAC, realitzar reconstruccions en 3 dimensions de les estructures genitals com l'úter i diagnosticar malformacions uterines, realitzar estudis de fertilitat i de sol pelvià i realitzar ecografia obstètrica en 3 dimensions amb moviment i en 4 dimensions.

Equip de radiologia amb sistema de radiografia digital Aceso

El nou equip de radiologia substitueix l'anterior que es trobava instal·lat a l'àrea d'urgències.
El canvi de tecnologia permet obtenir imatges de millor qualitat on la diferència entre estructures és més òptima. L'alt grau d'automatització amb què compta, juntament amb la disponibilitat d'imatges de forma immediata, agilitzen la realització de les radiografies sense haver d'esperar massa temps entre una i altra. Els detectors digitals amb què compta, fan que es puguin obtenir radiografies amb molta menys dosi de radiació comportant un benefici important pel pacient.