| Organitzatiu

Reforcem els nostres centres amb l’arribada de l’estiu

Ampliem horaris i professionals per fer front a la demanda d’assistència de la població estiuejant.

Amb l'arribada de l'estiu, la població estacional de les zones costaneres creix considerablement. Es calcula que la població resident al Baix Empordà creix entorn de 90.000 persones, que representa gairebé un 70% més de residents als quals donar cobertura assistencial en cas d'urgències.

Reforç d'estiu
Des de finals de juny a la primera quinzena de setembre, es reforça les urgències de l'Hospital de Palamós i els centres assistencials amb més augment de població estival. A l'Hospital de Palamós, per exemple, s'han contractat 8 professionals i reestructurat horaris per fer front a l'augment d'activitat del servei.

L'atenció primària també es reforça amb un total de 14 professionals. Alguns centres  amplien horaris d'atenció respecte l'hivern. És el cas dels consultoris de l'Estartit que obrirà cada dia fins les 20h; i Sant Antoni de Calonge, que ampliarà l'horari per atendre la població resident cada dia fins les 20h, excepte el divendres que tancarà a les 14h. Atenent les urgències de la població no resident, la resta del programa d'estiu es centralitzarà al CAP de Palamós.

Aquest estiu, el consultori de Calonge romandrà tancat per obres i es preveu que reobri les portes a partir de setembre. Com que no s'ha pogut trobar cap altre espai adient, tota l'assistència que s'hi realitzava es repartirà entre el consultori de Sant Antoni de Calonge i el CAP de Palamós.

Truca abans de venir
L'augment de la població estiuejant sovint comporta situacions de concentració de pacients a urgències de l'Hospital de Palamós, que és l'únic de la comarca. Això és degut a que sovint s'acudeix a les urgències amb problemes de salut lleus que poden ser atesos a d'altres centres d'atenció continuada com els CAP o els consultoris locals.

Aquest estiu especialment caldrà estar atents i seguir les recomanacions de seguretat per tal d'intentar evitar situacions d'aglomeracions i desplaçaments innecessaris per part de la població i així no afavorir riscos de contagi de COVID. És per això que des d'atenció primària es recomana trucar primer per demanar hora. Es pot fer de dilluns a divendres de 8 a 15h al 972 60 92 22. A partir de les 15h i fins les 20h es pot trucar directament al CAP o consultori local.

Els horaris de l'atenció sanitària per a població no resident als nostres centres és el següent:    

ABS PALAMÓS:

  • CAP Palamós:  De dilluns a divendres, de 12 a 20h.
  • Urgències:
    • CAP de Palamós: de dilluns a divendres de 8 a 20h
    • CAP de Palafrugell: de dilluns a divendres de 20 a 8h
    • Consultori de Sant Antoni de Calonge: dissabtes, diumenges i festius, d'11 a 20h.

ABS TORROELLA DE MONTGRÍ:

  • CAS L'Estartit: Cada dia d'11 a 20h.
  • Urgències:  S'atenen al CAP de Torroella de Montgrí, les 24 hores del dia.

ABS PALAFRUGELL:

  • CAP de Palafrugell: Cada dia de 8 a 20h.
  • Urgències: S'atenen al CAP de Palafrugell, les 24 hores del dia.

ABS LA BISBAL D'EMPORDÀ:

  • CAP de La Bisbal d'Empordà: Cada dia de 8 a 20h.
  • Urgències: S'atenen al CAP de La Bisbal d'Empordà, les 24 hores del dia.

L'Hospital de Palamós atén els problemes de salut urgents i emergències (nivells 1, 2 i 3) i està obert cada dia les 24 hores.

Tria /Salut: Protegeix-te, refresca't, hidrata't i... recorda posar-te la mascareta!
El Departament de Salut ha presentat la campanya #Tria/Salut, amb un doble repte: informar de les mesures de prevenció i protecció habituals durant els mesos de calor i la necessitat de prevenir els contagis de la COVID-19.

La campanya inclou recomanacions a tenir en compte davant les altes temperatures com són beure molta aigua, protegir-se del sol amb crema solar, evitar les altes temperatures, ventilar i refrescar les llars i supervisar els infants a l'aigua.

Per a qualsevol dubte, s'adreça a la ciutadania a trucar al 061 SALUT Respon.