| Assistencial

Palamós Gent Gran crearà una aula de memòria i neurorehabilitació cognitiva

S'ha signat un conveni de col·laboració entre Fundació 'la Caixa' i Fundació Hospital de Palamós-Serveis de Salut Integrats Baix Empordà.

La setmana passada es va signar un conveni de col·laboració mitjançant el qual CaixaBank canalitza 10.000 euros de la Fundació "la Caixa" a la Fundació Hospital de Palamós- Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE), per al nou programa de neurorehabilitació cognitiva que s'implantarà al nostre centre sociosanitari i residència assistida Palamós Gent Gran.

Aquesta col·laboració ajudarà a crear una aula de memòria i neurorehabilitació cognitiva per a persones amb dany cerebral adquirit (accidents vasculars cerebrals, traumatisme cranioencefàlic o tumors cerebrals) i persones amb dèficit cognitiu amb diagnòstic de Malaltia d'Alzheimer o altres demències.

L'aula consistirà en 6 dispositius connectats a una plataforma en línia elaborada per l'Institut Guttmann, anomenada "Guttmann NeuroPersonalTrainer" (GNPT) que ajudaran a recuperar o mantenir el nivell neurològic de les persones ateses, millorar les seves funcions cognitives i potenciar la integració de la persona en el seu entorn familiar i afectiu.

El conveni l'han signat Xavier Pérez, director - gerent de SSIBE, i Joaquim Macià, Director d'institucions de la territorial Catalunya de CaixaBank.

A l'acte també hi han assistit Montse Garcia, directora d'economia i finances de SSIBE; Nuri Comes, directora de dependència de SSIBE,  i Ferran Llach, Director d'Institucions de CaixaBank a Girona.

Palamós Gent Gran
Palamós Gent Gran es va inaugurar el 2005 i és un centre mixt, sanitari i social, orientat a donar assistència majoritàriament a persones grans malaltes, a persones que amb independència de la seva edat pateixen malalties cròniques evolutives, persones amb situació de malaltia terminal, i persones grans que no tenen un grau d'autonomia suficient per realitzar les activitats de la vida diària i necessiten atenció o supervisió continuada.

Fundació "La Caixa"
El compromís de l'Obra Social "la Caixa" amb les necessitats de la societat en la qual duu a terme la seva activitat financera i amb el benestar de les persones, un dels seus trets més definitoris des del seu naixement el 1904, continua sent més vigent que mai. L'entitat treballa amb un objectiu ineludible: contribuir a la construcció d'una societat millor i més justa, donant oportunitats a les persones que més ho necessiten.

Les seves inversions s'enfoquen prioritàriament al desenvolupament de programes socials amb vocació transformadora. La lluita contra la pobresa infantil, el foment de l'ocupació entre col·lectius vulnerables, l'envelliment actiu i saludable de la gent gran i l'atenció a les persones amb malalties avançades continuen sent les línies prioritàries de treball. L'aposta per la recerca i el coneixement, com també el suport a la cultura, són també signes d'identitat de la institució.

Signatura del conveni La Caixa - aula de memòria a Palamós Gent Gran