Institucional

Presentem la memòria de sostenibilitat de SSIBE 2019

Han augmentat les visites a consultes externes de l’Hospital de Palamós i a l’equip de capçalera de l’atenció primària de les ABS del Baix Empordà

Aquest matí hem fet pública la Memòria de Sostenibilitat SSIBE 2019 on es presenta tota l'activitat realitzada durant aquest any.

A nivell assistencial destaquem que en l'àmbit hospitalari han augmentat les consultes externes i han disminuït tant els ingressos a planta com les intervencions quirúrgiques però han augmentat les intervencions ambulatòries menors. També han disminuït les visites a urgències. A l'àmbit de la primària, hi ha hagut un increment de visites amb l'equip de capçalera i un decrement de les visites urgents a l'atenció continuada. Per últim, en l'àmbit sociosanitari, han augmentat els pacients atesos tant a la llarga estada com a la mitja estada polivalent. També han augmentat les estades a l'hospital de dia i les sessions al centre de dia.

Mantenim la satisfacció dels nostres usuaris i usuàries amb l'atenció a l'Hospital de Palamós en l'embaràs, part i puerperi amb un resultat de 8,35 (sobre 10), en rehabilitació amb un resultat de 8,08, en l'atenció urgent amb un resultat de 7,56 i en l'atenció sociosanitària a Palamós Gent Gran amb un resultat de 7,99.

Al juliol es va constituir el Consell de Participació Ciutadana com a nou espai estable de participació de la ciutadania on es demana consulta i opinió sobre diferents temes i també serveix com a mecanisme d'opinió i d'escolta activa.

D'entre les novetats assistencials cal destacar la transformació de la Unitat Mèdica Ambulatòria (molt més adaptada a les necessitats del pacient amb patologies cròniques i necessitats complexes), el desè aniversari de la implantació de l'estratègia de seguretat de pacients que vetlla per garantir i millorar la seguretat en l'assistència sanitària, amb més de 1.700 notificacions, la posada en marxa del programa de prescripció social a l'ABS de Palafrugell, les primeres polisomnografies a la Unitat del Son, i finalment que l'Hospital de Palamós va ser guardonat amb 5 premis en la primera edició dels Premis BSH - Best Spanish Hospitals Award.

L'any 2019 també s'han celebrat dos aniversaris especialment rellevants. Hem continuat amb la campanya de commemoració dels 250 anys de l'Hospital de Palamós, amb un seguit d'accions que giraven entorn del present, passat i futur de la nostra institució i, el novembre passat vàrem celebrar els 25 anys de la Unitat de Medicina Hiperbàrica.

Per tal de poder disposar dels espais més adequats per a l'usuari, els seus acompanyants, i a la vegada també per un millor desenvolupament de les tasques dels professionals, hem finalitzat les obres a la planta baixa de l'Hospital de Palamós i hem posat en funcionament Consultorivm Cafè, la nova cafeteria de l'Hospital de Palamós.

Seguim apropant-nos a la ciutadania a l'abril hem estrenat l'APP de SSIBE per a la gestió de visites - pròpies i de persones a càrrec- amb més 6.000 usuaris que han gestionat més de 6.000 visites i treballem per la comunicació fluida amb la comunitat gràcies a les xarxes socials amb un increment del 68% de seguidors a Instagram.

Quant a la Responsabilitat Social Corporativa hem estat un cop més l'empresa amb més participants a la setena cursa de l'Oncotrail, amb vuit equips, i gràcies a la donació d'Oncolliga s'han pogut comprar 6 colposcopis per a la detecció del càncer de coll uterí per al Servei de Ginecologia de l'Hospital de Palamós. Hem continuat treballant conjuntament amb la seixantena de voluntaris que ens ajuden dia a dia a prestar una assistència més propera.

Encarem l'any 2020 amb el repte d'enfocar-nos amb el Pla estratègic definit per poder complir la nostra missió, contribuir a millorar la salut de les persones amb una atenció integral i de qualitat.

Memòria SSIBE 2019