L’ABS de Torroella de Montgrí realitza formacions específiques sobre COVID19 entre els temporers de la comarca

Amb l’objectiu d’evitar la propagació del virus entre aquest col·lectiu durant la nova temporada que recollida de fruita.

Una trentena de capatassos agrícoles del sector de la poma del Baix Empordà han participat aquesta setmana en diferents jornades de formació específica sobre COVID19.

L'objectiu de les jornades, adreçades als responsables és informar i promoure les mesures d'higiene i de seguretat per prevenir el contagi de la COVID19, alhora que escoltar i resoldre dubtes i problemàtiques que el sector agrícola té davant de la nova temporada de recollida de fruita. S'ha fet especial ènfasi en els punts crítics i especialment sensibles com són els hàbits de sortida del lloc de treball, els hàbits d'higiene diària personal i d'higiene al domicili o allotjament.

Les sessions han tingut lloc a Can Quintana aquest dimarts i dijous 18 i 20 d'agost. Han anat a càrrec de la directora del CAP de Torroella de Montgrí, la Dra. Alícia González; i de Meritxell Coll, tècnica del servei d'Acollida de l'Àrea bàsica de Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Empordà. 

Es mantindrà una comunicació periòdica i actualitzada amb el col·lectiu a través d'un grup de Whatsapp Business, amb missatges d'àudio curts i concrets traduïts gràcies als mediadors culturals, al mandinga, fula, sarahule, àrab, amazic i romanès. 

Aquestes sessions formen part d'un Pla d'acció territorial per l'atenció sanitària dels temporers que ha elaborat el Departament de Salut en col·laboració amb els Serveis Territorials a Girona del Departament de Treball, Acció Social i Famílies; del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; les ABS de Torroella de Montgrí, l'Escala, Roses-Castelló d'Empúries i els Consells Comarcals de l'Alt i Baix Empordà a més dels ajuntaments de la zona.

Formació temporers fruita 2020