| Assistencial, Organitzatiu

Reobertura del consultori de Calonge el 31 d’agost

S’hi ha instal·lat un ascensor i un segon lavabo adaptat, així com una de les consultes de la primera planta s'ha convertit en sala de recepció.

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha inaugurat avui la reforma de l'edifici de Can Patrici, on s'ubica el consultori mèdic de Calonge, després de les obres del projecte de rehabilitació i millora que s'hi han dut a terme des del mes de maig.

El projecte ha permès instal·lar-hi un ascensor a l'espai que anteriorment ocupava un dels lavabos de la planta baixa i la cambra de neteja. Després de fer els últims acabats i fer una neteja a fons del recinte, els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà obren les portes del reformat consultori obren aquest proper dilluns 31 d'agost.

El nou horari d'aquest emplaçament sanitari anirà de dilluns a divendres, de 8 a 13:30h, i també romandrà obert les tardes del dilluns, dimecres i dijous. En el cas de dilluns i dijous, serà de 15 a 20h i, pel que fa a dimecres, serà de 16 a 20h.

El consultori de Calonge dona cobertura als 5.700 habitants del municipi. Disposa de 5 consultes repartides en dues plantes i hi treballen un total de 8 professionals. El 2019 van realitzar-se més de 24.000 visites (18.700 visites a metges/sses d'atenció familiar i comunitària i pediatria i 5.300 a infermeria familiar i comunitària i llevadores).

Obres realitzades
Les obres realitzades durant els darrers mesos ha permès instal·lar-hi un ascensor a l'espai que anteriorment ocupava un dels lavabos de la planta baixa i la cambra de neteja. També s'ha fet un segon lavabo adaptat prop d'on s'ha situat l'ascensor. A més, amb el muntatge de l'ascensor, s'han reordenat les consultes del primer pis. Altres actuacions de reforma que s'han fet van des de la reparació de la coberta a la zona del canaló de la façana principal; la substitució de les fusteries anteriors per d'altres que doten l'edifici d'un millor aïllament tèrmic i protecció solar, fins a la neteja de la façana principal i el pintat de tota la seva superfície.

A l'acte d'inauguració, hi ha assistit l'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Miquel Bell-lloch; la regidora de Serveis Generals, Benestar Social i Igualtat, Carla Rebull i la regidora d'Urbanisme, Serveis Econòmics i Recursos Humans, Carme Viñas. Per part de la Regió Sanitària Girona, hi ha assistit Margarita Bou, la cap de l'Oficina Tècnica; mentre que per part dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, hi ha assistit el president dels seus òrgans de govern, Lluís Puig; el seu director i gerent, Xavier Pérez i la directora de l'Àrea Bàsica de Palamós, Meritxell Pérez.

Consultori de Calonge
Consultori de Calonge
Consultori de Calonge