| Docència

Donem la benvinguda als nous residents

11 nous professionals iniciaran aquest setembre la seva residència

Aquest migdia s'ha celebrat l'acte de benvinguda a la nova promoció de residents que el mes de setembre comencen la residència als nostres centres i també els que ja han acabat la seva residència. S'han incorporat a SSIBE un total de 11 residents: 4 metges/sses i 3 infermeres  a la Unitat Docent Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària, 1 llevadora i 1 metge de medicina interna i 2 residents de l'ICS que realitzaran les rotacions hospitalàries a l'Hospital de Palamós.

Els residents de medicina familiar i comunitària són Paula Mancha, Clara de la Torre, Oscar Villareal i Suany Lilibeth Romero; les residents d'infermeria familiar i comunitària són Cristina Torrego, Paula Barnés i Marta Erquicia, la resident llevadora és Paula Martín i el resident de medicina interna José A. Marchena. Per altra banda, també faran la residència amb nosaltres els residents de la Unitat Docent de medicina familiar i comunitària de Girona, Pol Masdeu i Jonatan Vicente Pinto.

Agraïment als residents que han acabat al 2020

A l'acte també s'ha fet un agraïment a la tasca dels residents que han acabat la seva especialitat aquest mateix 2020  i que s'han quedat a treballar amb nosaltres: les metgesses de família Anna Coll i Paula Roig; la infermera de família Carla Riádigos; la ginecòloga Blanca Parellada i la metgessa de medicina interna Anna Alberich. I també a Mouad Rahmouni i Elisabet Bertran de la unitat de MFIC de l'ICS Girona.

El passat mes de maig també es va fer un acte intern per agrair la tasca als residents que van acabar la seva residència també aquest any i van marxar i van ser els metges de família Miguel Angel Quintanilla i José Antonio Lema i Pablo Rossi; així com la llevadora Ana Dejoz.

14 anys de formació sanitària especialitzada a la comarca

Des de 2007 que l'Hospital de Palamós i els CAP de la comarca tenen tasca docent pròpia. El 2007 es va donar la benvinguda a la primera promoció de residents en Medicina Familiar i Comunitària, que aquest any acomiada la seva 9a promoció.

El 2010 es va incorporar Ginecologia i Obstetrícia i Llevadores i un any després l'especialitat de Medicina Interna. L'última especialitat en incorporar-se va ser Infermeria Familiar i Comunitària que aquest 2020 n'ha acabat la 5a promoció. Aquest any 2020 destaquem que hi haurà un resident de medicina interna després de 4 anys de no tenir-ne.

En total, en aquests 14 anys que SSIBE disposa d'unitat docent ha format a 84 especialistes: 37 metges i metgesses d'atenció familiar i comunitària; 9 infermers i infermeres d'atenció familiar i comunitària; 15 metges i metgesses d'atenció familiar i comunitària de l'ICS Girona, 5 especialistes en ginecologia i obstetrícia, 15 llevadores, 3 metges i metgesses internistes.

MFiC

37

IFIC

9

MFiC ICS

15

GiO

5

LLIR

15

MI

3

TOTAL

84

El paper dels residents durantla crisi del COVID19

Destacar el paper dels residents i fer-los arribar un agraïment per la tasca feta durant la crisi del COVID19.

Els residents dels darrers anys de formació (R3, R4 i R5) han format part de l'equip d'atenció assistencial als pacients amb COVID19 i de manera més destacada en els àmbits de medicina familiar i comunitària, medicina interna, atenció sociosanitària i urgències. A la vegada, els residents dels primers anys (R1 i R2) que han donat suport directe als metges especialistes de medicina interna.

imatge residents nous
imatge residents que han acabat i tutors
imatge acte benvinguda residents