| Assistencial

Es detecta un brot de coronavirus a l’Hospital de Palamós

Ha afectat a 11 pacients ingressats a la planta de cirurgia

A l'Hospital de Palamós, a la planta d'hospitalització del Servei de Cirurgia s'ha detectat un brot per COVID-19. Aquest ha afectat a 11 pacients, 5 asimptomàtics.  Actualment 7 dels pacients afectats estan ingressats a la planta d'aïllament. No hi ha cap pacient greu ni tampoc cap defunció relacionada amb el brot.

Un cop fets els estudis de contactes dels casos positius, s'han pres les mesures següents:

  • S'ha fet un cribratge a tots els professionals que treballen en aquesta planta. D'un total de 70 PCRs, es va detectar un professional positiu que és asimptomàtic. Està previst repetir aquest cribratge passada una setmana.
  • S'ha fet un cribratge amb PCR a tots els pacients ingressats a la tercera planta, resultant tots ells negatius.
  • Es tanca l'ala dreta de la tercera planta per poder fer neteja terminal i desinfecció amb làmpada ultraviolada.
  • S'informa a les famílies dels pacients ingressats a la tercera planta, que temporalment no es permetran acompanyants i s'activaran sistemes de comunicació a distància dels pacients amb els seus familiars. A la resta d'Hospital es manté la presència d'un acompanyant en l'horari ja definit.

Des de l'Hospital s'està fent un seguiment acurat dels casos positius i dels contactes. També s'està vigilant de prop l'evolució de totes les persones, pacients i professionals, per tal de poder aplicar les mesures pertinents en cada moment.

imatge planta 3