| Responsabilitat social corporativa

25N-Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

SSIBE, en col·laboració amb La Gespa Teatre i CobosMika, un any més commemorem i visibilitzem aquesta data i tot el que representa

El 25 de novembre és el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, i SSIBE, en col·laboració amb La Gespa Teatre i CobosMika, un any més commemorem i visibilitzem aquesta data i tot el que representa.

Grup de treball de Violència de Gènere a SSIBE

A l'octubre d'enguany s'ha quedat constituit un grup de treball de Violència de Gènere a SSIBE format per Eva Vicedo (ginecòloga de l'Hospital de Palamós), Àngels Larrabeiti (infermera del CAP Palafrugell), Gabriela Pèrez (Coordinadora de llevadores) i Sandra Medina (treballadora social de l'Hospital de Palamós).

El grup treballa amb els objectius següents:

  • Actualitzar els protocols de maltractament
  • Promocionar la formació en violència de gènere als professionals sanitaris
  • Revisar els circuits d'actuació davant una situació de violència
  • Sensibilitzar als i les professionals per a detectar les violències invisibles (les no manifestades ni física ni verbalment)

Els serveis sanitaris hem detectat que arran de la pandèmia del COVID19 les violències intrafamiliars han augmentat atès que s'han fet més visites telefòniques per aquest motiu. Des del grup de treball s'ha elaborat un diagrama per a deteccció de la violència telefònicament, atès que es tracta de situacions molt difícils de detectar.

S'han actualitzat els protocols següents:

Vídeo 25N: "La dona trencada" La Gespa Teatre i CobosMika

Amb motiu d'aquest dia, La Gespa Teatre, CobosMika i SSIBE presenten el vídeo 25N: "La dona trencada" amb fragments de l'obra de Simone de Beauvoir.

SSIBE agraeix aquesta col·laboració desinteressada a aquestes dues entitats que un any més han portat a terme aquesta creació audiovisual per a commemorar aquest dia.

Manifest per a commemorar i visibilitzar aquesta data i tot el que representa

En el manifest d'enguany diu que "el temps s'ha esgotat per als agressors masclistes" i que "el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort". Es reconeix que "mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte les violències masclistes. I és que, els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia". I ens dirigim als homes "que esteu en contra d'aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu". El document acaba adreçant-se als agressors, "als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat".