| Prevenció i promoció de la salut

Iniciem la vacunació contra la COVID-19 als professionals de SSIBE

Les primeres dosis han estat administrades als i les professionals de Palamós Gent Gran i del Servei d'Urgències i de la planta d'hospitalització COVID-19 de l'Hospital de Palamós

Aquest matí hem iniciat la vacunació contra la COVID-19 als professionals de SSIBE. Les primeres dosis, de la primera ronda de 465 dosis que han arribat, s'han administrat a personal de Palamós Gent Gran i del Servei d'Urgències i de la planta d'hospitalització COVID-19 de l'Hospital de Palamós. Està previst que avui es vacunin 200 professionals.

La vacuna és per a tots els treballadors i s'ha establert un ordre de vacunació en funció de l'exposició a COVID-19: primer els professionals de Palamós Gent Gran, després professionals amb risc més alt d'exposició a COVID-19 (urgències, plantes d'hospitalització), després professionals que treballen en àmbits on té més risc el pacient i així fins a la totalitat dels treballadors i en el decurs de les properes setmanes.

La vacuna és voluntària i està prescrita per a tothom, independentment del seu estat immunològic, i també per als professionals que han passat fa poc la COVID-19. Les excepcions són: professionals amb infecció per COVID-19 activa, embaràs i reaccions al·lèrgies greus anafilàctiques.

Per portar a terme la vacunació diferents infermeres han rebut formació específica i s'han organitzat en diferents grups formats cadascun d'ells per tres infermeres i un/a administratiu. Aquest equips faran possible que es pugui vacunar als professionals al seu propi centre de treball.

El procés està coordinat pel Servei de Prevenció el qual ha facilitat tota la informació necessària als professionals, incloent quines són les recomanacions i les contraindicacions.

Des de SSIBE insistim en la importància de la vacuna per aconseguir la immunitat de grup: quantes més persones es vacunin, més protegits estarem tant professionals com pacients. Alhora és un acte de generositat i coresponsabilitat, ja que vacunar-se genera un impacte positiu en el nostre entorn proper i serveix per donar exemple, atès que el personal sanitari és referent de cara a la ciutadania en temes de salut.

L'inici de la vacunació dels professionals de SSIBE a més a més ha coincidit amb la vacunació dels residents a Palamós Gent Gran i que porta a terme Salut Pública.