Tirita Clown ofereix el seu acompanyament emocional a pacients COVID19

Han rebut formació específica sobre EPIS i mesures de protecció en zones d’aïllament.

Tot i l'estat de la pandèmia i situació de l'Hospital de Palamós en quant a ocupació de pacients COVID19, les Tirita Clown continuen venint periòdicament per acompanyar als i a les pacients hospitalitzades.

A banda de les diferents plantes d'hospitalització, des del darrer trimestre del 2020 també visiten zones d'aïllament amb pacients COVI1D9 com són la 4a planta o la UCIM.

Per a poder entrar en aquestes zones d'especial protecció dels pacients, s'han hagut de formar en matèria d'EPIS: com col·locar-se i treure's els diferents elements de protecció i les mesures a prendre en aquestes àrees. A més, han hagut d'adaptar el seu vestuari: ara van de blanc igual que la resta del personal sanitari. Només se les distingeix pel nas de clown, un ukelele i uns mitjons i gorro quirúrgic divertit.

Les trobareu de manera alterna un dimecres al matí i un dimecres a la tarda.

5 anys ajudant a petits i grans
Les Tirita Clown van iniciar la seva col·laboració amb l'Hospital de Palamós al setembre de 2015. En un principi, estaven centrades en el pacient més jove, fent acompanyament a nens i nenes, però amb els anys i la seva bona traça han ampliat el seu públic a adults i gent gran. A més, també realitzen teràpia al personal sanitari.

Notícia publicada al TN Comarques
 

Tirita Clown en zona COVID19 de l'Hospital de Palamós