2 de febrer: estat de situació de la COVID-19 al Baix Empordà

Informe setmanal de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà

  • Situació de la transmissió de la COVID19 a nivell comunitari

La darrera setmana s'han realitzat quasi 3.000 proves diagnòstiques (PCR i Tests Ràpid d'Antigen), essent un 6% de les quals positives. Això suposa una reducció respecte l'anterior setmana, que estava al voltant del 8%. Tanmateix, aquesta millora, no ens permet relaxar-nos, ja que de moment no sabem si es mantindrà en el temps o pot empitjorar, i cal tenir en compte que el sistema sanitari encara està tensionat, sobretot si parlem de llits de crítics.

El nombre total d'ingressos a l'hospital es manté respecte la setmana passada, tot i que el percentatge d'ingressos per infecció per COVID disminueix al 20% (la setmana passada era del 30%).

  • Es recomana extremar les mesures de protecció per evitar contagis

Tot i disminuir el nombre de casos de COVID19 cal extremar les mesures de protecció per reduir els contagis: evitar trobades socials, relacionar-nos amb la bombolla de convivència, reduir la mobilitat, ventilar espais, ús de mascareta, neteja de mans, i distància de seguretat.

  • Cribratges de professionals i nombre de professionals positius

A Serveis de Salut Integrats Baix Empordà seguim fent els cribratges als professionals seguint l'ordre establert. Actualment hi ha 9 professionals positius de COVID19, i ha disminuït en relació a la setmana passada.

  • Nivell d'ocupació i gestió als nostres centres

Al no realitzar intervencions quirúrgiques amb ingrés, el nivell d'ocupació a l'hospital i Palamós Gent Gran s'ha reduït. Aquesta reducció permet afrontar les properes setmanes amb una millor situació als nostres centres.

Actualment comptem amb 25 pacients ingressats amb COVID19 a l'Hospital de Palamós i 7 a Palamós Gent Gran.

Seguim amb funcionament de quiròfan només per a urgències i neoplàsies i un o dos quiròfans per a intervencions que no requereixen ingrés hospitalari i no es programen cirurgies amb ingrés fins que la ocupació a l'hospital ho permeti. Es continua amb la restricció de visites als pacients ingressats.

Aquesta setmana s'ha obert l'accés de la planta 0 de l'Hospital de Palamós en horari de 8 a 15 hores de dilluns a divendres.

  • Vacunació COVID

Els professionals i residents de les residències del Baix Empordà que es van vacunar a principis de gener, ja estan rebent la segona dosi de la vacuna contra la COVID19. Precisament avui s'ha administrat la segona dosi de la vacuna als residents de Palamós Gent Gran.

D'igual manera, aquesta setmana es començaran a posar les segones dosis dels professionals de SSIBE que es van vacunar a partir del 12 de gener. Recordem que fins ara s'ha pogut administrar la primera dosi de la vacuna al 56% dels professionals, seguint l'ordre establert pel servei de prevenció, en funció de l'exposició al COVID-19. La resta, s'aniran vacunant a mesura que rebem les corresponents dosis.

2a dosi de la vacunació COVID19 a Palamós Gent Gran