| Assistencial

16 de febrer: estat de situació de la COVID-19 al Baix Empordà

Informe setmanal de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà

Situació a nivell comunitari i dels centres

La darrera setmana s'han realitzat al voltant de 2.300 proves diagnòstiques (PCR i Tests Ràpid d'Antigen-TAR-), un 13% menys que la setmana anterior. D'aquestes el 5% ha estat positiu, el qual suposa un percentatge molt semblant de les últimes dues setmanes.  Tanmateix, aquestes dades, encara no ens permeten relaxar-nos.

Situació dels centres

Respecte la setmana anterior, hi ha hagut un increment del 35% d'ingressos a l'hospital, tot i que els COVID segueixen suposant el 15% del total d'aquests. Actualment l'Hospital té 23 pacients ingressats COVID, el que suposa el  21% de tots els pacients que hi ha actualment ingressats a l'Hospital.

Tal i com ja vàrem comunicar, aquesta setmana estan funcionant tots els quiròfans de l'hospital i ja s'estan realitzant intervencions programades que requereixen més de 24 hores d'ingrés. Això ha comportat que actualment l'Hospital estigui al 86% d'ocupació, molt més alt que les setmanes anteriors. 

Pel que fa a Palamós Gent Gran, actualment hi ha 14 pacients COVID ingressats a la planta d'aïllament. Per altra banda, i seguint el protocol vigent, a Palamós Gent Gran ja es fan visites de familiars sense necessitat de fer un TAR previ i s'han iniciat sortides dels usuaris de la residència.  

Estat de situació dels professionals i vacunació

Actualment hi ha 12 professionals positius de COVID19, similar a la setmana passada.

Pel que fa a la vacunació contra el COVID, aquesta setmana ja s'ha administrat la primera dosi de la vacuna a tots aquells professionals que encara no s'havien començat a vacunar. Amb el que podem dir que a la segona setmana de març ja estaran vacunats tots els professionals del SSIBE.

Igualment des del SSIBE, aquesta setmana s'administrarà la vacuna a 80 professionals sanitaris externs del sector privat.

Pel que fa a la vacunació de la població, tot just s'estan recollint les indicacions del Departament de Salut per tal d'organitzar-ho des dels CAPs del SSIBE.

Cal insistir en que la vacuna ha demostrat que protegeix contra desenvolupar la malaltia simptomàtica per infecció per COVID tanmateix, no es pot assegurar encara que eviti totalment la possibilitat de portar el virus al nas i la gola dels vacunats, amb el risc de contagi que això suposaria. És per aquest motiu que insistim que no es poden deixar de prendre les mesures de prevenció bàsiques: rentat de mans, distància, mascareta i ventilació dels espais.

Imatge professional hospital vacunant-se