| Prevenció i promoció de la salut

Iniciem la vacunació contra la COVID19 a la ciutadania del Baix Empordà

Comencem demà amb les persones amb gran dependència i la setmana vinent amb majors de 80 anys.

Demà, 23 de febrer, s'inicia la campanya de  vacunació contra la COVID19 a la ciutadania del Baix Empordà.

Concretament començarà amb les persones amb gran dependència, amb grau II i III reconegut i els seus cuidadors i cuidadores més directes majors de 55 anys. Es calcula que seran unes 400 persones dependents, a banda de les cuidadores. No cal que truquin i es posin en contacte amb el seu CAP ja que s'ha contactat directament amb aquestes persones per a citar-les per a l'administració de la vacuna.

S'han habilitat 4 punts de vacunació fora del CAP. Ha sigut gràcies a la col·laboració dels ajuntaments que han cedit un espai amb facilitat d'aparcament, durant un període llarg de temps i que permeti una circulació àgil. Aquests punts seran els mateixos per a la resta de la població, que es vacunarà progressivament en els moment en que els hi pertoqui.

Els punts de vacunació són:

  • La Bisbal d'Empordà: Teatre El Mundial (Passeig Marimon Asprer, 10)
  • Palafrugell: Casal Popular de Palafrugell (C/ Caritat, 66)
  • Palamós: Estadi Municipal Palamós - Costa Brava (Passatge Ladislao Kubala, s/n)
  • Torroella de Montgrí: Can Quintana (C/Ullà, 27-31)

A banda, les persones dependents que segueixen el programa d'atenció domiciliària, seran vacunades al seu domicili.

A partir de la primera setmana de març, s'iniciarà la vacunació del col·lectiu de persones majors de 80 anys. Tampoc cal que es posin en contacte amb el seu CAP, ja que rebran la citació per a la vacunació.

Vacunació de col·lectius professionals essencials
A partir de dijous, 25 de febrer, s'habilitarà el Palau Firal de Sant Antoni de Calonge com a punt de vacunació per a col·lectius professionals essencials. Es tracta de l'únic punt habilitat al Baix Empordà.

Aquests col·lectius podran vacunar-se voluntàriament. Prèviament hauran rebut un enllaç on podran escollir dia, hora i punt de vacunació.

En acabat aquests col·lectius, el mateix espai es destinarà per a la vacunació d'altres col·lectius professionals.

La vacuna contra la COVID19
L'estratègia de vacunació contra la COVID19 la marca el Departament de Salut en funció de la disponibilitat de vacunes i la prioritat dels col·lectius a vacunar. Cal destacar que hi haurà vacunes per a tothom i us informarem adequadament quan arribi el moment de vacunar el vostre col·lectiu.

Vacunar-vos contra la COVID19 us protegeix davant del virus. És un acte individual i voluntari però amb un gran impacte per a tota la societat. De tota manera, no s'ha demostrat que eviti la possibilitat que les persones vacunades portin el virus al nas i la gola. Això suposaria un risc de contagi, encara que molt més petit que si es tingués la malaltia.

És per això que és molt important continuar mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant la COVID19: distància de seguretat, higiene de mans, mascareta i ventilació dels espais.

Més informació sobre la vacunació.

Vacunació COVID19 al Baix Empordà