| Assistencial

23 de febrer: estat de situació de la COVID-19 al Baix Empordà

Informe setmanal de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà

  • Situació a nivell comunitari i dels centres

La darrera setmana s'han realitzat al voltant de 1.500 proves diagnòstiques (PCR i Tests Ràpid d'Antigen-TAR-), un 30% menys que la setmana anterior. D'aquestes el 7% ha estat positiu, el qual suposa un percentatge superior de les últimes dues setmanes, que estava entre 5 i 6%. 

  • Situació dels centres

Aquesta setmana hi ha hagut al voltant dels 140 ingressos, igual que la setmana anterior, dels quals els COVID suposen l'11%. Actualment l'Hospital té 18 pacients ingressats COVID, el que suposa el 22% de tots els pacients que hi ha actualment ingressats a l'Hospital.

A l'Hospital, seguim realitzant intervencions programades que requereixen més de 24 hores d'ingrés i a partir d'aquesta setmana es permet també un acompanyant als pacients que venen a consultes externes de l'Hospital.

Pel que fa a Palamós Gent Gran, actualment hi ha 6 pacients COVID ingressats a la planta d'aïllament.

  • Estat de situació vacunació professionals

Actualment hi ha 8 professionals positius de COVID19, inferior a la setmana passada.

  • Estat de situació vacunació ciutadania

Aquesta setmana, dimarts dia 23 de febrer s'ha iniciat la vacunació contra la COVID19 a la ciutadania, concretament amb les persones amb gran dependència, i als seus cuidadors majors de 55 anys. Las setmana vinent es començarà a vacunar a les persones majors de 80 anys.

Hi haurà vacunes per tothom, i des del CAP s'anirà contactant amb aquelles persones que entrin dins els criteris establerts pel Departament de Salut per rebre la vacuna.

S'han habilitat 4 punts de vacunació fora del CAPs als municipis de La Bisbal d'Empordà, Palafrugell, Palamós i Torroella de Montgrí gràcies a l'ajuda dels ajuntaments.

Igualment aquesta setmana, el 25 de febrer, també s'habilita el Palau Firal de Sant Antoni de Calonge com a punt de vacunació únic al Baix Empordà per al personal que treballa en centres educatius. En acabat aquest col·lectiu, el mateix espai es destinarà per a la vacunació d'altres col·lectius professionals.

L'estratègia de vacunació contra la COVID19 la marca el Departament de Salut en funció de la disponibilitat de vacunes i la prioritat dels col·lectius a vacunar.

Cal insistir en que la vacuna ha demostrat que protegeix contra desenvolupar la malaltia simptomàtica per infecció per COVID tanmateix, no es pot assegurar encara que eviti totalment la possibilitat de portar el virus al nas i la gola dels vacunats, amb el risc de contagi que això suposaria. És per aquest motiu que insistim que no es poden deixar de prendre les mesures de prevenció bàsiques: rentat de mans, distància, mascareta i ventilació dels espais.

Imatge vacunacio ciutadania