| Assistencial

2 de març: estat de situació de la COVID-19 al Baix Empordà

Informe setmanal de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà

  • Situació a nivell comunitari i dels centres

La darrera setmana s'han realitzat al voltant de 1.575 proves diagnòstiques (PCR i Tests Ràpid d'Antigen-TAR), un 5% més que la setmana anterior. D'aquestes el 6% ha estat positiu, el qual suposa un percentatge similar al de les últimes setmanes.

  • Situació dels centres

Aquesta setmana hi ha hagut al voltant dels 140 ingressos  dels quals els COVID suposen el 9%. El nombre d'ingressos es manté respecte les últimes setmanes (des que vàrem obrir tots els quiròfans) però va disminuint el percentatge dels que són COVID; la setmana passada era del 11%. Actualment l'Hospital té 17 pacients ingressats COVID, el que suposa el 19% de tots els pacients que hi ha actualment ingressats a l'Hospital.

A l'Hospital, seguim realitzant intervencions programades que requereixen més de 24 hores d'ingrés i a partir d'aquesta setmana es permet visites als pacients ingressats a l'hospital en zones no COVID en un horari establert i un acompanyant a urgències.

Pel que fa a Palamós Gent Gran, actualment hi ha 4 pacients COVID ingressats a la planta d'aïllament i aquesta setmana també està previst que es permetin visites als pacients ingressats en zones no COVID en un horari establert.

  • Estat de situació professionals SSIBE

Actualment hi ha 4 professionals positius de COVID19.

  • Estat de situació vacunació ciutadania

El 23 de febrer es va iniciar la vacunació contra la COVID19 a la ciutadania. Quasi la totalitat de persones amb un grau de dependència reconegut, ja han rebut la primera dosi de la vacuna. Actualment s'està vacunant als majors de 80 anys i als seus cuidadors formals. 

Hi haurà vacunes per tothom, i des del CAP s'anirà contactant amb aquelles persones que entrin dins els criteris establerts pel Departament de Salut per rebre la vacuna, en cada moment. 

S'han habilitat 4 punts de vacunació fora del CAPs als municipis de La Bisbal d'Empordà, Palafrugell, Palamós i Torroella de Montgrí gràcies a l'ajuda dels ajuntaments.

Igualment el 25 de febrer es va habilitar el Palau Firal de Sant Antoni de Calonge com a punt de vacunació únic al Baix Empordà per col·lectius essencials tant sanitaris com no sanitaris.   

L'estratègia de vacunació contra la COVID19 la marca el Departament de Salut en funció de la disponibilitat de vacunes i la prioritat dels col·lectius a vacunar.

Cal insistir en que la vacuna ha demostrat que protegeix contra desenvolupar la malaltia simptomàtica per infecció per COVID tanmateix, no es pot assegurar encara que eviti totalment la possibilitat de portar el virus al nas i la gola dels vacunats, amb el risc de contagi que això suposaria. És per aquest motiu que insistim que no es poden deixar de prendre les mesures de prevenció bàsiques: rentat de mans, distància, mascareta i ventilació dels espais.

Imatge vacunació ciutadania