| Assistencial

15 de març: estat de situació de la COVID-19 al Baix Empordà

Informe setmanal de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà

  • Situació a nivell comunitari i dels centres

La darrera setmana s'han realitzat al voltant de 1.300 proves diagnòstiques (PCR i Tests Ràpid d'Antigen-TAR), un 12% menys que la setmana anterior. D'aquestes el 4% ha estat positiu, el qual suposa un percentatge més baix que les últimes setmanes.

  • Situació dels centres

Aquesta setmana hi ha hagut 129 ingressos  dels quals els COVID suposen el 8%. El nombre d'ingressos es manté respecte les últimes setmanes (des que vàrem obrir tots els quiròfans) però va disminuint el percentatge dels que són COVID; la setmana passada era del 10%. Actualment l'Hospital té 16 pacients ingressats COVID,  que suposa el 19% de tots els pacients ingressats.

Aquest cap de setmana, amb el cribratge que es fa periòdicaments als pacients ingressats  s'han detectat 6 casos positius a les plantes de medicina interna i traumatologia de l'hospital, tots ells assimptomàtics. S'han pres les mesures d'aïllament dels casos i dels contactes estrets.

Arran d'aquests casos positius, a partir d'avui al vespre, es restringeixen novament les visites a tots els pacients ingressats a l'hospital. Es continuen tenint en compte les excepcions en casos de menors, persones dependents o els casos que la supervisió autoritzi. Es mantenen els acompanyants a consultes externes i urgències. I també es farà cribratge amb PCR dels professionals que treballen en aquestes plantes d'hospitalització.

A l'Hospital, seguim realitzant intervencions programades que requereixen més de 24 hores d'ingrés.

Pel que fa a Palamós Gent Gran, actualment hi ha 0 pacients COVID ingressats a la planta d'aïllament.

  • Estat de situació vacunació professionals

Actualment hi ha 6 professionals positius de COVID19.

  • Estat de situació vacunació ciutadania

El 23 de febrer es va iniciar la vacunació contra la COVID19 a la ciutadania. Gairebé la totalitat de persones amb un grau de dependència reconegut, ja han rebut la primera dosi de la vacuna. Actualment s'està vacunant als majors de 80 anys i als seus cuidadors i durant aquesta setmana i la vinent s'administrarà la segona dosi a aquests grups.

Cal insistir en que la vacuna ha demostrat que protegeix contra desenvolupar la malaltia simptomàtica per infecció per COVID tanmateix, no es pot assegurar encara que eviti totalment la possibilitat de portar el virus al nas i la gola dels vacunats, amb el risc de contagi que això suposaria. És per aquest motiu que insistim que no es poden deixar de prendre les mesures de prevenció bàsiques: rentat de mans, distància, mascareta i ventilació dels espais.

imatge hospital covid