Ens adherim al Dia Mundial de la Tuberculosi

És la malaltia infecciosa que causa més morts al mon.

El 24 de març és el Dia Mundial de la Tuberculosi. Com cada any, es commemora aquest dia per conscienciar a la població sobre l'impacte que té i que deixa conseqüències sanitàries, socials i econòmiques.

Es calcula que cada dia moren més de 4.000 persones a causa de la Tuberculosi i aproximadament 30.000 persones contrauen aquesta malaltia. El gran perill de la malaltia és la multiresistència als antibiòtics, ja que requereix períodes molt llargs de tractament. Aquesta multiresistència ja és present en molts països com la Índia, Xina o Rússia, on té una taxa de mortalitat de més del 50%.

La OMS ja ha sumat esforços per combatre aquesta epidèmia i ha posat en marxa una iniciativa conjunta anomenada "Find.Treat.All #EndTB"

Què és la tuberculosi?
La tuberculosis és una malaltia causada pel bacteri Mycobacterium tuberculosis, que gairebé sempre afecta els pulmons. És curable i prevenible.

Es transmet de persona a persona a través de l'aire. Quan una persona malalta de tuberculosi tus, esternuda o escup, expulsa bacils tuberculosos a l'aire i que poden ser inhalats per persones sanes.

Les infeccions asimptomàtiques i latents són les més habituals. Aproximadament una de cada deu infeccions latents progressarà finalment a la malaltia activa, que, si no és tractada, mata més de la meitat de les víctimes.

Dia Mundial Tuberculosi