| Assistencial

23 de març: estat de situació de la COVID-19 al Baix Empordà

Informe setmanal de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà

  • Situació a nivell comunitari i dels centres

Aquesta última  setmana s'han realitzat 1.640 proves diagnòstiques (PCRs i TARs), un 30% més de PCRs i TARs que la setmana anterior. D'aquestes, un 5% ha estat positiu, el que suposa un percentatge semblant al de la setmana anterior. 

  • Situació dels centres

Aquesta setmana hi ha hagut 135 ingressos dels quals els COVID suposen el 7%. El nombre d'ingressos es manté respecte les últimes setmanes (des que vàrem obrir tots els quiròfans) a l'igual que el percentatge dels que són COVID. Actualment l'Hospital té 15 pacients ingressats COVID, que suposa el 16% de tots els pacients ingressats.

A l'Hospital de Palamós, les visites a les plantes d'hospitalització continuen restringides, arran del brot detectat fa dues setmanes i que ha afectat a 12 pacients. Tots els cribratges que s'han fet a professionals que havien estat contacte d'aquests pacients han sigut negatius.  

A l'Hospital es segueixen permeten acompanyants a consultes externes i urgències del centre. També, es segueixen realitzant intervencions programades que requereixen més de 24 hores d'ingrés.

Pel que fa a Palamós Gent Gran, actualment hi ha 11 pacients COVID ingressats a la planta d'aïllament. També s'han restringit les visites a les unitats sociosanitàries (llarga estada, mitja estada polivalent i trastorns cognitius). Es mantenen les visites en la part de residència assistida, situacions en final de vida i aquelles autoritzacions per part de l'equip mèdic del centre.

  • Estat de situació vacunació professionals

Actualment hi ha 2 professionals positius de COVID19.

  • Estat de situació vacunació ciutadania

El 23 de febrer es va iniciar la vacunació contra la COVID19 a la ciutadania. Gairebé la totalitat de persones amb un grau de dependència reconegut, ja han rebut la primera dosi de la vacuna. Actualment s'està vacunant als majors de 80 anys i als seus cuidadors.

A partir de demà, es reprendrà la vacunació amb Astra Zeneca, al Palau Firal de Sant Antoni:

  • Col·lectius professionals essencials
  • Persones de risc de 60 a 65 anys

En ambdós casos, les persones a vacunar rebran un sms per tal d'escollir lloc i franja horària per vacunar-se. Un cop escollida data i hora, caldrà presentar-se amb la citació i document acreditatiu (DNI, NIF o document identificatiu). Aquesta citació la realitza CatSalut, per tant, no cal trucar al CAP de referència per demanar informació.

Cal insistir en que la vacuna ha demostrat que protegeix contra desenvolupar la malaltia simptomàtica per infecció per COVID tanmateix, no es pot assegurar encara que eviti totalment la possibilitat de portar el virus al nas i la gola dels vacunats, amb el risc de contagi que això suposaria. És per aquest motiu que insistim que no es poden deixar de prendre les mesures de prevenció bàsiques: rentat de mans, distància, mascareta i ventilació dels espais.

Imatge vacunació professionals CAP Palamós