1 d’abril: estat de situació de la COVID-19 al Baix Empordà

Informe setmanal de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà

  • Situació a nivell comunitari i dels centres

La última  setmana (del 22 al 28 de març) s'han realitzat 1.530 proves diagnòstiques (PCRs i TARs), un 6% menys de PCRs i TARs que la setmana anterior. D'aquestes, un 4% ha estat positiu, el que suposa un percentatge menor al de la setmana anterior.

  • Situació dels centres

Aquesta setmana hi ha hagut 137 ingressos  dels quals els COVID suposen el 11%. El nombre d'ingressos es manté respecte les últimes setmanes (des que vàrem obrir tots els quiròfans) a l'igual que el percentatge dels que són COVID. Actualment l'Hospital té 15 pacients ingressats COVID,  que suposa el 18% de tots els pacients ingressats.

A l'Hospital de Palamós, les visites a les plantes d'hospitalització continuen restringides, arran del brot detectat fa 2 setmanes i que ha afectat a 12 pacients. Tots els cribratges que s'han fet a professionals que havien estat contacte d'aquests pacients han sigut negatius. 

A l'Hospital es segueixen permetent acompanyants a consultes externes i urgències del centre. També, es segueixen realitzant intervencions programades que requereixen més de 24 hores d'ingrés.

Pel que fa a Palamós Gent Gran, actualment hi ha 8 pacients COVID ingressats a la planta d'aïllament. També s'han restringit les visites a les unitats sociosanitàries (llarga estada, mitja estada polivalent i trastorns cognitius). Es mantenen les visites en la part de residència assistida, situacions en final de vida i aquelles autoritzacions per part de l'equip mèdic del centre.

  • Estat de situació vacunació professionals

Actualment hi ha 2 professionals positius de COVID19. Tanmateix, per primera vegada des de l'estiu, la setmana passada vàrem estar 5 dies (del 25 al 30 de març) amb cap professional del SSIBE positiu.

  • Estat de situació vacunació ciutadania

El 23 de febrer es va iniciar la vacunació contra la COVID19 a la ciutadania.

Actualment s'està vacunant a persones majors de 80 anys i als seus cuidadors a:

  • La Bisbal d'Empordà: Palau Firal (Carrer del Mas Clarà, 14).
  • Palafrugell: Casal Popular (Carrer de la Caritat, 66)
  • Palamós: Estadi Municipal Palamós - Costa Brava (Passieg Ladislao Kubala, s/n)
  • Torroella de Montgrí: Can Quintana (Carrer Ullà, 27-31)

També s'està vacunant a col·lectius professionals essencials i persones entre 60 i 65 anys a:

  • Sant Antoni de Calonge: Palau Firal (Carrer de la Sardana, 22)

Cal insistir en que la vacuna ha demostrat que protegeix contra desenvolupar la malaltia simptomàtica per infecció per COVID tanmateix, no es pot assegurar encara que eviti totalment la possibilitat de portar el virus al nas i la gola dels vacunats, amb el risc de contagi que això suposaria. És per aquest motiu que insistim que no es poden deixar de prendre les mesures de prevenció bàsiques: rentat de mans, distància, mascareta i ventilació dels espais.

Nou punt de vacunació a La Bisbal d'Empordà