Ens adherim a la Setmana sense fum

Un any més, les nostres ABS i l’Hospital de Palamós se sumen a la iniciativa

Del 25 al 31 de maig es celebra la Setmana Sense Fum. Des de la Comissió Hospital Sense Fum s'han preparat diferents accions per sensibilitzar sobre el tabaquisme i promoure polítiques actives per al control del tabaquisme entre els pacients i professionals.

El mar comença aquí
Ens hem adherit a la campanya "No llencis res. El mar comença aquí". Es tracta d'una campanya iniciada a França per sensibilitzar sobre els residus de tabac que van a parar al clavegueram. Gràcies a la col·laboració d'Aigües de Palamós, els embornals incorporen el missatge de la campanya i promoure així la dejecció d'aquests residus a les papereres habilitades a tot el perímetre de l'Hospital de Palamós.

Ampliació del perímetre lliure de fum
També ens adherim a la campanya "Allunyem el tabac" promoguda per  la Xarxa Catalana d'Hospitals Sense Fum. A partir d'aquesta setmana s'ampliaran les zones perimetrals de l'espai sense fum als accessos de l'Hospital i el CAP de Palamós. Avui dimecres i demà dijous, es començaran a pintar les noves zones lliures de fum i on no serà permès fumar.

Enquesta al CAP de Palamós
Durant tot el dia d'avui s'instal·larà un punt d'informació al CAP Catalina Cargol de Palamós on es lliurarà informació sobre els mites i contra mites del tabac als usuaris i usuàries fumadors que acudeixin al centre.

Alhora es realitzarà una enquesta entre tots i totes elles per tal d'avaluar el coneixement que tenen sobre els efectes i conseqüències del tabac a la salut.

Exposicions a l'Hospital de Palamós i el CAP de Torroella de Montgrí
Durant aquesta setmana al CAP de Torroella de Montgrí s'exposaran diferents dibuixos que les escoles de l'ABS han treballat en referència al tabac. Alhora, també hi haurà muntada una taula informativa amb material sobre la Setmana sense fum i com poden  els nostres usuaris i usuàries fomentar la deshabituació tabàquica.

A l'Hospital de Palamós també es podrà visitar una altra exposició. S'anomena "Tabac i medi ambient" i es centra en els efectes que el tabac causa al medi ambient com pot ser la desforestació, l'ús de pesticides, la contaminació o els efectes en l'aigua..

Augment de l'interès en deixar de fumar entre els pacients
Aquest darrer any, ha augmentat l'interès entre els i les pacients ingressades a l'Hospital de Palamós. En un entorn de pandèmia i d'aïllament a causa de la COVID l'ús dels tractament s de deshabituació del tabac s'ha gairebé duplicat respecte altres anys.