| Prevenció i promoció de la salut

2 de juny: Dia del Donant

Demà se celebrarà la jornada “Millora vides, dona teixits”

El proper dimecres 2 de juny se celebrarà el Dia del donant 2021. El Banc de Sang i Teixits i l'OCATT han organitzat una jornada "Millora vides, dona teixits", que estarà dedicada a la donació i el trasplantament de teixits i compactarà amb la participació de professionals de diferents hospitals, entre ells Xavier Arrebola, director d'infermeria de SSIBE.

Es podrà seguir per streaming a través del canal de Youtube del Bang de Sant i Teixits  i pel Facebook Live de la pàgina de l'OCATT.

Donació de còrnies a SSIBE

Fa 4 anys es va implantar la donació de còrnies a l'Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran. Va ser un procés complex però molt enriquidor tant per als professionals que s'han format per al procediment tècnic d'extracció i de comunicació de males notícies a les famílies de pacients en final de vida.

Les còrnies ajudes a recuperar la visió a persones amb distròfies o edemes corneals; amb lesions a l'ull; amb infecció o rebuig a un trasplantament previ.

Tothom pot ser donant i té el dret de donar: no importa si tens o has tingut miopia, astigmatisme, hipermetropia, càncer o has estat operat de cataractes.

2 de juny: Dia del Donant