| Assistencial

Marató de Vacunació sense cita prèvia a La Bisbal d'Empordà, Palafrugell i Torroella de Montgrí

Les jornades de vacunació exprés es desenvoluparan en diferents jornades entre el 15 i el 29 de juny

Impulsem a partir de dimarts 15 i fins el 29 de juny 7 jornades de vacunació sense cita prèvia distribuïdes en tres municipis de les nostres ABS: la Bisbal d'Empordà, Palafrugell i Torroella de Montgrí. L'acció es desenvoluparà o bé en els espais de vacunació habilitats actualment o en nous emplaçaments. Amb aquesta iniciativa s'espera seguir avançant en la campanya de vacunació i facilitar l'accés de la ciutadania a la vacuna contra la COVID-19. Es farà en horari continuat de matí i tarda i està dirigit a les persones que s'hagin de vacunar de primera dosi d'acord a les franges d'edat incloses en el procés de vacunació.

Per acollir-s'hi, caldrà pertànyer a l'ABS on es desenvolupa l'acció, no tenir cap cita programada en cap altre punt vacunal, no haver rebut cap dosi i no haver passat la COVID-19  en els darrers 6 mesos. Les persones interessades en vacunar-se sense cita prèvia s'hauran de presentar al punt de vacunació corresponent i identificar-se amb la targeta sanitària o un document acreditatiu.

La Marató de Vacunació sense cita prèvia es desenvoluparà de la següent manera:

Torroella de Montgrí (Pavelló Esportiu Municipal de Torroella):
  • 15 i 17 de juny: adreçat al grup de 40-59 anys.
  • Horari: de 9:30h a 19h.
  • Dirigit al conjunt de les poblacions de l'ABS: Torroella de Montgrí, Fontanilles, Gualta, Jafre, la Tallada d'Empordà, Serra de Daró, Ullà i Verges.
La Bisbal d'Empordà (punt vacunal del Pavelló Firal):
  • 18 i 21 de juny: col·lectiu d'entre 40 i 49 anys.   
  • Horari: 8:30h a 19h.
  • Adreçat al conjunt de les poblacions de l'ABS: La Bisbal d'Empordà, Corçà, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Foixà, Palau-sator, Parlavà, Rupià, Ultramort, Ullastret i Vulpellac.
Palafrugell (Pavelló Annex del Poliesportiu):
  • 21, 22 i 29 de juny: col·lectiu 40-49 anys.  
  • Horari: de 8:30h a 19h. 
  • Dirigit al conjunt de les poblacions de l'ABS: Palafrugell, Begur, Mont-ras, Pals, Regencós i Torrent.

Primera experiència a La Bisbal d’Empordà
La primera experiència de Marató de Vacunació sense cita la va realitzar l'equip de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) a la Bisbal el passat 26 de maig i davant els bons resultats obtinguts s'ha decidit repetir-hi la iniciativa i ampliar-la també a altres municipis. Es van vacunar 642 persones de la franja 50-59 anys, el que va permetre augmentar la cobertura d'aquest grup a l'ABS de la Bisbal un 30% en un sol dia, passant d'un índex de vacunació del 43,7% al 73,86%.

Dades de la campanya de vacunació a la província
A la Regió Sanitària de Girona la campanya de vacunació segueix avançant i ja s'han administrat 510.697 vacunes (329.205 de primera dosi i 181.492 de segona) i la cobertura en adults és del 44,3% en primera dosi i del 25,8% amb la pauta completa.

Marató de vacunació a La Bisbal d'Empordà, el passat 26 de maig. Foto: Anna Pascual