| Assistencial

10 d'agost: estat de situació de la COVID-19 al Baix Empordà

Informe setmanal de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà

  • Situació a nivell comunitari

La setmana del 2 al 8 d'agost, vàrem realitzar un 10% menys de proves diagnòstiques per COVID (TAR i PCRs) i el nombre de positius es va reduir un 20% respecte la setmana anterior.

Tot i aquesta disminució, seguim tenint un percentatge alt de proves positives respecte les realitzades (10,4%), pel que cal extremar les mesures de protecció per reduir els contagis: evitar trobades socials, relacionar-nos amb la bombolla de convivència, reduir la mobilitat, ventilar espais, ús de mascareta, neteja de mans, i distància de seguretat.

  • Situació dels centres

Actualment a l'Hospital de Palamós hi ha 21 pacients COVID ingressats, el que suposa el 27% de tots els pacients ingressats.

En els darrers dies s'ha notat una disminució important dels ingressos COVID. La setmana passada (del 2 al 8 d'agost), es van ingressar 18 pacients COVID (un 18% del total d'ingressos), el que suposa la meitat dels pacients COVID que es van ingressar la setmana anterior.  

Per aquest motiu, i veient que la tendència és cap a la millora epidemiològica, a l'Hospital de Palamós:

  • des del 4 d'agost la planta d'aïllament COVID ha quedat limitada als 20 llits de l'hemiplanta dreta de la 4a planta. A l'hemiplanta esquerra (13 llits) actualment s'hi ingressen pacients NO COVID.
  • des del 9 d'agost s'ha reprès parcialment l'activitat quirúrgica programada.

Pel que fa a Palamós Gent Gran, actualment hi ha 13 pacients COVID ingressats a la planta d'aïllament. La setmana passada es van fer 16 ingressos a Palamós Gent Gran, dels quals el 20% eren pacients COVID. 

S'han prorrogat 14 dies més (fins el 16 d'agost) les mesures recollides en el Pla d'intensificació de mesures de control en l'entorn residencial i la limitació temporal de sortides dels residents de centres residencials de gent gran. D'igual manera, de moment s'han de continuar fent TAR a tots els visitants.

Amb la situació epidemiològica actual i amb l'objectiu de protegir tant als pacients com als familiars i professionals, seguim amb el mateix règim de visites tant a l'hospital com a Palamós Gent Gran i les restriccions d'acompanyants a urgències.

  • Estat de situació professionals

Actualment hi ha 6 professionals positius de COVID19, dels quals 2 no estan correctament vacunats. Els 4 restants, tot i estar correctament vacunats han tingut una PCR positiva i transmeten la malaltia, motiu pel qual han d'estar aïllats, tot i trobar-se bé. 

  • Estat de situació vacunació ciutadania

Actualment s'està vacunant a tota la població major de 12 anys.

Tenim prevista una Marató de vacunació a l'ABS Palafrugell:

Dia:                12 d'agost

Hora:              de 8:30 a 19 h

Lloc:               Pavelló Annex al poliesportiu

Per a:             Persones nascudes fins l'11 d'agost de 2009

Actualment, el 63,36% de la població de més de 16 anys del Baix Empordà ja ha estat vacunada amb la pauta complerta.

Per últim, cal insistir en que la vacuna ha demostrat que protegeix contra desenvolupar la malaltia simptomàtica per infecció per COVID tanmateix, no evita la possibilitat de portar el virus al nas i la gola dels vacunats, amb el risc de contagi que això suposa. És per aquest motiu que insistim que no es poden deixar de prendre les mesures de prevenció bàsiques: rentat de mans, distància, mascareta i ventilació dels espais.

imatge 5ena onada covid hospital de Palamós