| Assistencial

L’Hospital de Palamós augmenta la capacitat de l’hospital de dia quirúrgic i amplia l’àrea quirúrgica

Les obres han permès disposar de de sis espais més a l’hospital de dia quirúrgic; obrir una segona sala d’endoscòpies; i crear una nova unitat d’esterilització vertical.

Aquest setembre s'han donat per finalitzades les obres, iniciades al juny a la primera planta de l'Hospital de Palamós, que han permès augmentar la capacitat de l'hospital de dia quirúrgic, ampliar l'àrea quirúrgica i crear una nova unitat d'esterilització vertical.

Augment de la capacitat de l'hospital de dia quirúrgic
A l'Hospital de dia quirúrgic s'han reorganitzat circuits i optimitzat espais per tal d'augmentar-ne la capacitat. Actualment es compta amb un total de 23 espais entre boxs i butaques per atendre a pacients a qui se'ls realitza una cirurgia major ambulatòria.

A banda, les tècniques anestèsiques locals actuals en intervencions menors permeten que els i les pacients que puguin estar asseguts i assegudes per completar la recuperació abans de rebre l'alta.

Ampliació de l'àrea quirúrgica
Les obres han permès també sumar una nova sala d'endoscòpies mixta que permet també usar-se com a sala quirúrgica. Aquesta sala se suma a la sala d'endoscòpia i la sala quirúrgica que ja teníem fins ara.  A la mateixa àrea quirúrgica s'han fet altres millores com ara nou terra a alguns quiròfans i instal·lació del tub pneumàtic. També s'ha implementat una millora de la gestió de les imatges de les endoscòpies amb tecnologia més integrada i facilitadora per als professionals.

La tendència actual és d'augment del nombre d'intervencions sense ingrés a banda d'un major nombre de proves endoscòpiques arran del Programa del Cribratge de càncer de colon. Amb aquesta remodelació, l'hospital de dia quirúrgic podrà assumir aquest increment de la demanda d'activitat.

Nova unitat d'esterilització vertical
S'han aprofitat les obres per a muntar-hi una nova unitat d'esterilització vertical. Es tracta d'una unitat més amplia, més moderna i amb més espai per a magatzem. S'ha traslladat de la 1a planta a la a la planta 0, just on hi havia l'arxiu de l'hospital. Aquesta reubicació ha permès ampliar la zona quirúrgica de la primera planta.

Compta amb dos ascensors: un de brut i un de net que comuniquen directament amb l'àrea quirúrgica de la 1a planta; i  un nou magatzem net a la 1a planta.

Amb la finalització de les obres i la millora epidemiològica, l'Hospital de Palamós ja ha pogut reprendre tota l'activitat quirúrgica programada des del passat 17 d'agost.

Sala d'endoscòpies - Hospital de Palamós
Hospital de dia quirúrgic - Hospital de Palamós
Nova unitat d'esterilització vertical - Hospital de Palamós