L’Hospital de Blanes i Palamós Gent Gran, noves parades del cicle de concerts Sinèrgic

Aquest matí les seves instal·lacions han acollit un concert de la Judit Neddermann i el músic Guillem Roma.

El jardí de Palamós Gent Gran i el vestíbul de l'Hospital de Blanes han acollit aquest matí un concert de la cantant Judit Neddermann i el músic Guillem Roma.

La iniciativa s'emmarca dins el cicle Sinèrgic de concerts a presons i centres sanitaris de Catalunya que busca humanitzar els centres assistencials i reivindicar el poder transformador de la música i la necessitat de dinamitzar culturalment espais d'assistència mèdica, sobretot després d'un any i mig d'aïllament provocat per la pandèmia de la COVID19.

Ha estat un concert íntim i de petit format, adreçat a pacients, residents i professionals de cada centre. Un concert a duo on han interpretat cançons pròpies incloses en els seus últims treballs discogràfics. Una altra forma de dinamitzar culturalment el centre i omplir els espais de música i el seu poder sanador a través de la musicoteràpia.

Cicle Sinèrgic de concerts a presons i centres sanitaris   
El cicle Sinèrgic s'ha dut a terme durant els mesos de juny i novembre d'aquest any a diversos centres hospitalaris, educatius, geriàtrics i penitenciaris de la demarcació de Girona.
És una iniciativa de l'associació cultural Neandertal Records, dirigida pels artistes Martí Sancliment i Ferran Savall i té el suport de la Diputació de Girona.

Aquest any ha comptat amb reconeguts artistes de diferents àmbits musicals que participen en aquest cicle. S'hi compten artistes com Ferran Palau, Gemma Humet, la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, Habla de mi en presente o els ja anomenats Judit Neddermann i Guillem Roma, entre d'altres.

El cicle no cerca donar una cobertura cultural i musical completa als centres hospitalaris i penitenciaris sinó, més aviat, destacar la importància de pràctiques com la dinamització cultural o la musicoteràpia i el seu enorme poder sanador.

Concert Judit Neddermann i Guillem Roma a Palamós Gent Gran
Concert Judit Neddermann i Guillem Roma a Palamós Gent Gran