| Responsabilitat social corporativa

Reprenem el programa de voluntariat a l’Hospital de Palamós

Per a pacients hospitalitzats i de diàlisi

Aquesta setmana s'ha reprès el programa de voluntariat a l'Hospital de Palamós, per a tots aquells i aquelles pacients hospitalitzades i en tractament de diàlisi.

L'acompanyament als i a les pacients es realitzarà de forma progressiva. Es reprèn amb un equip de 12 voluntaris i voluntàries que vindran durant 2-3 tardes, a partir de les 15.30h. La setmana vinent, també es reprendrà l'acompanyament a nens i nenes ingressades i al novembre s'iniciarà de nou el grup de passeig per als residents de Palamós Gent Gran.

El programa de voluntariat ofereix diferents formes d'acompanyament tant als i a les pacients com a familiars:

  • Acompanyament durant la seva hospitalització
  • Acompanyament a proves i en desplaçaments
  • Servei de substitució familiar. Pensat per a aquells familiars que tenen permís d'acompanyament les 24h del dia i quan aquest necessita sortir de l'hospital o fer els àpats.

S'està estudiant també com pot realitzar-se aquest acompanyament de forma en línia i no presencial, alhora com altres serveis que s'oferien anteriorment abans de la pandèmia, com taller per a nens i nenes hospitalitzats o el servei de préstec de llibre i revistes.

L'establiment de l'acompanyament es realitza de forma coordinada amb els nostres professionals d'infermeria i treball social, que detecten quins i quines pacients poden necessitar acompanyament, entreteniment o altres necessitats que el voluntariat pot prestar.

Aquest dilluns s'ha realitzat una trobada amb el voluntariat on s'ha explicat quines són les pautes a seguir, quines mesures de prevenció i seguretat cal tenir en compte i alhora han recollit la seva armilla identificativa per tal de poder entrar a l'edifici.

COVID19 i voluntariat    
El voluntariat a Palamós Gent Gran i l'Hospital de Palamós comptava amb un grup estable format per una seixantena de persones. Amb la pandèmia de la COVID19 el servei va veure's interromput. Ara, més d'un any i mig després, la situació epidemiològica permet reprendre el servei.

Durant tot aquest període de pandèmia, es va establir un servei de voluntariat alternatiu, format per professionals sanitaris, que s'encarregaven de les videotrucades de pacients COVID19 amb els seus familiars, per tal d'evitar la sensació d'aïllament durant la seva hospitalització.

Què fa el voluntariat?    
Els i les voluntàries fan companyia i donen suport emocional a les persones que ho necessiten.

Gràcies a aquestes persones que ofereixen la seva col·laboració de forma altruista, podem proporcionar una atenció més humanitzada i propera als seus usuaris.

Si vols formar part del voluntariat de l'Hospital de Palamós o Palamós Gent Gran, pots enviar un correu electrònic a voluntariat(ELIMINAR)@ssibe.cat

Respresa del voluntariat a l'Hospital de Palamós
Respresa del voluntariat a l'Hospital de Palamós