Reprenem la formació en RCP a l’atenció primària en col·laboració amb el servei d’urgències hospitalàries

Des de la setmana passada fins a mitjans juny a totes les ABS

Aquesta setmana el grup de treball de RCP i urgències d'atenció primària ha reprès la formació teòrica i pràctica que es realitza periòdicament cada any. Es tracta d'una formació que es realitza en col·laboració amb el servei d'urgències hospitalàries. És doncs un exemple de col·laboració entre grups multidisciplinaris i diferents nivells assistencials.

Des d'aquest dilluns i fins el proper 10 de juny, els i les professionals de les nostres ABS participaran en diferents sessions de formació sobre la reanimació cardiopulmonar.

La primera ABS en iniciar la formació ha estat Palamós, des d'aquest dilluns fins el 13 de maig. Tot seguit, serà el torn de l'ABS de Torroella (del 16 al 20 de maig) i a continuació la seguirà l'ABS de la Bisbal (del 23 al 27 de maig). Acabarà la formació l'ABS de Palafrugell (del 30 de maig al 10 de juny).

Aquesta formació és possible gràcies als i a les diferents professionals que realitzen tant la part teórica com pràctica. Són: Lilia Gutuleac, Mercè Pallares, Sandra Martínez, Laia Esteve, Carlos Saenz, Laura López, Maria Jose Sánchez, Lidia Camó, Cristina Chuecos, Cristel González, Imma Francès, Xavi Escolar, Germán Pérez, Joan Bonet, Karima Boukhzar, Rosa Maria Ferrer. Està coordinat per Chemi Villar i hi col·laboren també Joan Manel Martínez i Mario Ríos, del servei d'urgències.

Què és la RCP?
La reanimació cardiopulmonar o RCP és el conjunt de maniobres d'emergència aplicades a un pacient davant de la sospita d'aturada cardiorespiratòria. Aquestes maniobres tenen com a funció principal mantenir l'oxigenació als òrgans quan la circulació sanguínia d'una persona s'atura, especialment al cor i al cervell.

Formació en RCP a l'atenció primària de SSIBE