12 de maig: Dia Internacional de la Infermeria

A la nostra entitat, hi treballen més de 300 infermeres i és el col•lectiu professional més nombrós.

Cada 12 de maig se celebra el Dia Internacional de la Infermeria, una jornada que serveix per reconèixer les contribucions dels professionals d'infermeria a la societat.

A casa nostra, les infermeres són el col·lectiu més nombrós amb més de 300 professionals, que suposa prop d'un 20% del total de la plantilla i són presents pràcticament en tots els serveis i unitats.

Per aquest motiu, aprofitant la campanya Nursing Now vam publicar 5 vídeos dels diferents perfils de les infermeres als nostres centres: serveis pal·liatius, serveis transversals com salut laboral, cambra hiperbàrica o diàlisi; o atenció ambulatòria de l'hospital com són les consultes externes, l'hospital de dia mèdic o la Unitat Mèdica Ambulatòria.

 

Per què el 12 de maig?
El Dia Internacional de la Infermeria es celebra cada 12 de maig a tot el món per commemorar el naixement de Florence Nightingale (Florència, 1820 - Londres, 1910), infermera britànica considerada la mare de la infermeria moderna, ja que en va crear el primer model conceptual i va ser capaç de demostrar la importància de les cures.

Som infermeres!
Des del Consell Internacional d'Infermeres (CII) estableixen que el correcte ús del professional d'infermeria en llenguatge neutres és femení. Així, "infermera" al·ludeix a professionals d'ambdós sexes.

Dia Internacional Infermeria