| Assistencial, Formació

Aprofundim i aprenem com han de ser els parts a l’aigua i el naixement respectat

Gràcies a la formació impartida per l’experta i referent internacional Barbara Harper.

Aquesta setmana, una trentena de professionals de SSIBE ha realitzat una formació sobre el part a l'aigua.

Diferents professionals de la Unitat d'Infància i Dona, des de llevadores a especialistes en pediatria o ginecologia, han completat dos dies intensos on han après de la mà de Barbara Harper quins són els fonaments del part a l'aigua, els aspectes fisiològics i les pràctiques i pautes clíniques necessàries.

Barbara Harper és infermera i llevadora i  experta en parts a l'aigua i parts fisiològics respectats. És també fundadora i directora de Waterbirth Internacional, centre que promou i investiga el part a l'aigua i el naixement amable des del 1983. És una referent internacional sobre part respectat i formadora en aquest àmbit en més de 60 països.

El part a l'aigua, proper repte de la sala de parts
La formació ha servit no només per recordar com han de ser els parts respectats, sinó per analitzar quins són els passos a seguir per poder incloure el part a l'aigua a la sala de parts de l'Hospital de Palamós.

El part a l'aigua és el proper objectiu de la Unitat d'Infància i Dona en el seu objectiu cap a la humanització del procés de naixement que ja fa anys que està duent a terme. En aquest sentit, des d'aquest any, les cesàries programades ja poden ser amb acompanyant.

En la línia de projecte a finals d'abril, diferents professionals també van formar-se en humanització de la mort perinatal i neonatal a càrrec de l'associació Umamanita amb l'objectiu de donar una millor atenció a les famílies que els hi toca passar per aquest procés.

Barbara Harper - formació Palamós
Barbara Harper - formació Palamós