| Prevenció i promoció de la salut

L’Institut Baix Empordà comença a repartir kits de menstruació sostenibles

El centre ha estat un dels escollits per participar en el pla pilot de la campanya “La meva regla, les meves regles”

L'Institut Baix Empordà de Palafrugell és un dels cinc centres gironins que ha començat a repartir aquesta setmana copes menstruals, calces i compreses reutilitzables entre l'alumnat de 3r d'ESO. L'acció s'emmarca en el pla pilot de la campanya "La meva regla, les meves regles" iniciat pels Departaments d'Igulaltat i Educació.

L'estoig de menstruació sostenible s'ha distribuït a noies, nois trans i persones no binàries d'entre 14 i 15 anys. A més, la iniciativa també incorpora xerrades per informar i trencar el tabú al voltant de la regla. En el cas l'institut de Palafrugell, la sessió d'educació menstrual ha anat a càrrec de la Mercè Agustí, infermera i coordinadora del programa Salut - Escola i la Yolanda Casabella, coordinadora de llevadores, totes dues de SSIBE (Serveis de Salut Integrats Baix Empordà). També, han participat en la formació representants d'ambdós departaments per escoltar a l'alumnat els seus dubtes i sugerències.

"La meva regla, les meves regles"

Durant el mes de maig, 24 centres educatius de Catalunya participaran en la campanya de Coeduca't, un programa de coeducació, perspectiva de gènere i educació afectiva-sexual. El projecte busca garantir l'accés als productes menstruals, posant a l'abast del jovent nous mètodes mediambientalment sostenibles. Per això, es repartiran 1.200 copes a alumnes de tercer d'ESO juntament amb xerrades sobre educació sexual.

El pla pilot de Coeduca't, que entrarà en funcionament amb el nou decret d'Educació, passarà a ser curricular en totes les fases de l'educació obligatòria a Catalunya. A més, s'ampliaran les formacions d'educació menstrual a tots els instituts el curs que ve.

Notícia publicada a Radio capital

Kit Menstruació Sostenible