| Medi ambient

Palamós Gent Gran posa en marxa la planta fotovoltaica

Els 180 panells instal·lats permetran produir prop de 150 MWh i evitar gairebé 40 tones de CO2 anuals.

El passat 12 de maig, va entrar en funcionament la nova instal·lació fotovoltaica a la coberta de Palamós Gent Gran. Es tracta d'una de les accions d'autoconsum energètic més importants que ha dut a terme la nostra entitat i que permet contribuir a una millor sostenibilitat energètica, social i ambiental.

La nova planta fotovoltaica està formada per 180 panells amb els quals es preveu obtenir una producció anual de 146 MWh anuals i una reducció d'emissions de 38,71 tones de CO2.

A banda de l'aprofitament dels recursos naturals renovables, com és l'energia solar, la instal·lació també permet mantenir el nostre compromís amb el medi ambient i evitar emissions de CO2 i afavorir la independència energètica en part del nostre consum energètic.

El consum i producció d'energia està monitoritzar i es pot consultar en temps real i els darrers 7 dies a través del següent enllaç.

Indicadors durant els primers 15 dies de funcionament
Amb aquests primers dies d'entrada en funcionament, del 14 fins al 31 de maig, la instal·lació solar ha generat 10 MWh, que representa el 18% de l'electricitat consumida a l'edifici, i un estalvi d'emissions de 2,64 tones de CO2.

En termes globals del mes de maig, la mitjana de producció diària ha estat de 551 kWh. Fent un símil, aquestes dades cobreixen sobradament el consum mig mensual d'electricitat i gas d'un pis a Palamós (510kWh en un pis a la zona mediterrània).

El 100% de l'energia generada és per autoconsum i no hi ha cap excedent a la xarxa de companyia elèctrica. Es preveu que el període de retorn de la inversió serà d'uns 5 anys.

Jornada de portes obertes a la planta
Per a totes aquelles persones interessades en conèixer una mica més sobre la instal·lació, el proper dimarts 14 de juny es farà una jornada de portes obertes a la planta.

Es realitzarà en dos torns: a les 13h i a les 15h. Tothom qui vulgui participar-hi, pot enviar un e-mail a mediambient@ssibe.cat indicant nom i cognoms i l'horari desitjat.

Més detalls sobre la planta fotovoltaica
La planta compta amb 180 panells fotovoltaics que ofereixen una potència pic de 97kWp, un inversor de 90 kW nominals i 90 optimitzadors de potència per tal de gestionar les possibles ombres i obtenir el màxim rendiment de la planta. El disseny de la disposició dels panells solars s'ha fet des del Departament d'enginyeria del SSIBE i s'ha contractat l'execució a una empresa externa.

Dia Mundial del Medi Ambient
Cada any, des del 1974, el Dia Mundial del Medi Ambient es celebra el dia 5 de juny amb la participació de governs, empreses i ciutadania en un esforç col·lectiu per sensibilitzar i fomentar polítiques i mesures que resolguin els problemes ambientals.

Planta fotovoltaica a Palamós Gent Gran
Infografia amb primers indicadors de la planta fotovoltaica de Palamós Gent Gran
Mostra dels 180 panells solars de Palamós Gent Gran