Comença la vacunació de la segona dosi de record contra la COVID-19 i la campanya de la grip

Arrenca la primera fase de la campanya, a professional sanitari, majors de 80 anys i a residències de gent gran.

El 26 de setembre ha començat la vacunació de la segona dosi de record de la COVID-19 i la campanya de la grip de forma simultània en residències de gent gran, residents i professionals, i a les persones de 80 anys o més. 

En aquesta primera fase la campanya se centra en les persones majors de 80 anys, les que viuen a residències i els seus professionals. Properament s'obrirà als de 60 anys o més i a la resta de població amb criteris per rebre la vacuna contra la COVID19, la de la grip o totes dues. L'administració conjunta de les dues vacunes -grip i COVID- ja es va fer en la campanya de l'any passat.

En aquesta primera fase de la campanya, la citació es fa de forma proactiva des dels centres d'atenció primària i en el cas dels entorns residencials es coordina amb la referent de residències que disposa cada equip. Progressivament també es vacunaran persones de 80 anys o més en els centres d'atenció primària o als domicilis en aquells casos en que tinguin problemes per desplaçar-se al CAP. A banda de complir el requisit d'edat, també han d'haver passat 3 mesos en cas d'infecció de COVID-19 en persones de 80 anys o més o 5 mesos des de l'administració de l'última dosi.

Vacunació antigripal a professionals sanitaris 2022