| Prevenció i promoció de la salut

Dia Europeu per a l’ús prudent dels antibiòtics

La iniciativa pretén conscienciar sobre el consum responsable dels antibiòtics i unir esforços per tal de reduir al màxim les resistències.

Avui, 18 de novembre, en motiu del Dia Europeu de l'Ús Prudent d'Antibiòtics, es celebra una Jornada divulgativa organitzada per l'AEMPS per sensibilitzar i conscienciar a la societat en general i a professionals sanitaris de la gravetat del problema de les resistències bacterianes als antibiòtics.

El Centre Europeu per la Prevenció i Control de Malalties Infeccioses organitza també una campanya de sensibilització adreçada a professionals, institucions, autoritats i públic en general per aconseguir un ús més prudent dels antibiòtics i disminuir el seu consum innecessari.

El consum d'antibiòtics en el mon és més elevat del necessari i té conseqüències importants sobre la salut humana ja que augmenta la resistència dels bacteris als antibiòtics. Perden la seva eficàcia per tractar infeccions i això constitueix un problema greu de salut pública que afecta a nivell global a tota la població del planeta. El consum elevat i inadequat no es limita al seu ús en medicina, sinó que abarca també l'àmbit de la veterinària i la indústria alimentària.

Dia Europeu per a l’ús prudent dels antibiòtics