| Formació

El curs de simulació de males notícies a sala de parts, acreditat per la SESSEP

És el primer curs de simulació que acreditem amb els estàndards de qualitat exigits per la societat.

Des del 2016, a SSIBE formem als i les professionals usant la metodologia de simulació clínica, que permet treballar en un entorn segur habilitats necessàries com són l'empatia i la comunicació amb les persones usuàries.

Durant aquests anys, hem avançat i perfeccionat aquesta metodologia incorporant el marc teòric gràcies a la col·laboració amb el CISARC de la Universitat de Manresa, traient el màxim profit de la tecnologia informàtica amb càmeres i  la incorporació del programa teams  i també perfeccionant  el treball d'actors professionals de la Gespa Teatre que aporten una major versemblança en la simulació. Tot plegat ens permet realitzar una  simulació de qualitat al mateix lloc de treball dels professionals.

Aquest novembre, hem realitzat un nou curs de simulació per a la comunicació de males notícies a la sala de parts de l'Hospital de Palamós. Per primer cop, una formació en simulació clínica ha estat acreditat a través de la Sociedad Española de Simulación Clínica y Seguridad del Paciente (SESSEP), que  vetlla per donar suport a accions formatives que produeixin canvis en el assistents i per garantir uns elevats estàndards de qualitat.

En total, s'han format 8 professionals de sala de parts: 2 ginecòlegs, 3 llevadores i 3 auxiliars d'infermeria.  El curs constava d'una formació teòrica de 4 hores i una part pràctica a través de simulació a la sala de parts.

Aquesta acreditació suposa un pas més per augmentar la qualitat docent a la nostra entitat.

SESSEP