| Assistencial

L’Hospital de Palamós incorpora la intel•ligència artificial en les seves exploracions radiològiques

El nou algoritme d’intel.ligència artificial (IA) llegirà més de 35.000 radiografies l’any

Des d'aquesta setmana, l'Hospital de Palamós incorpora la intel·ligència artificial (IA) a les seves exploracions radiològiques.

Es tracta d'un algoritme que s'aplicarà a totes les exploracions radiològiques de tòrax i òssies que es realitzin. La IA analitzarà aquestes imatges cercant fractures o luxacions en cas d'exploracions òssies; o tumors, pneumònies o d'altres malalties pulmonars en el  cas de les exploracions toràciques.

El servei de diagnòstic per la imatge de SSIBE realitza gairebé 40.000 exploracions radiològiques de tòrax i òssies i totes seran processades per l'algoritme d'IA que, només pocs minuts després de realitzar cada prova, retorna la imatge amb un diagnòstic i identificant la zona on localitza alguna lesió. La incorporació de la intel·ligència artificial, doncs, permetrà millorar la certesa diagnòstica i el temps d'anàlisi per part del professional.

Dra. Gemma Garcia, cap del servei de diagnòstic per la imatge de l'Hospital de Palamós: "Les eines d'IA han evolucionat molt ràpidament en els darrers anys en el camp del diagnòstic per la imatge i tot just ara estem començant a incorporar-los en la tasca diària en els hospitals, en aquest sentit som força pioners al posar en funcionament la intel·ligència artificial en un hospital comarcal.

En el futur estaran presents en el dia a dia de la tasca assistencial per què veurem que faciliten la feina del / de la professional, milloren la seguretat i la qualitat de l'assistència dels/de les pacients i a la vegada seran una eina molt útil per a la formació dels /de les nostres metges/sses residents.

Durant l'any passat vàrem valorar diferents propostes, i ens vam decidir per la que ens ofereix l'empresa Gleamer, que va ser pionera en aplicar la IA en les imatges òssies i que per la seva trajectòria ens ha donat la confiança per fer aquest salt endavant."

La innovació una de les prioritats de SSIBE

Tal i com marca l'actual Pla Estratègic de la nostra entitat, la innovació és una de les prioritats estratègiques de la nostra entitat que ens ajuda en la millora dels nostres serveis i la millora de la qualitat assistencial i facilita la tasca dels / de les nostres professionals.

Programa intel•ligència artificial en les exploracions radiològiques
Programa intel•ligència artificial en les exploracions radiològiques