| Medi ambient

Reaprofitem 266.000 tetra briks anualment gràcies al canvi en l’aprovisionament del paper

Aquest 2023 hem renovat la compra anual del paper higiènic i de tovallons.

Des d'aquest mes de març, l'empresa que ens proveeix  del paper higiènic i els tovallons de la cafeteria i hospitalització realitza tota la seva producció amb la cel·lulosa recuperada dels tetra briks.

El compromís ambiental de l'empresa proveïdora i el nostre compromís de compra anual permetrà el reciclatge i reaprofitament de 266.000 envasos de tetra brik a l'any, que són 4 vegades el consum anual a la nostra entitat, inferior a 40.000 envasos a l'any. Aquesta dada, a més suposa evitar fins a 7 tones de C02, que equival a 144 arbres de mida mitjana.

Es tracta d'una empresa d'economia circular, que elabora la seva matèria primera a partir de la recuperació del material que conforma un tetra brik: amb la cel·lulosa es produeix el paper higiènic i els tovallons, amb els taps es crea el packaging.

Exposició a l'Hospital i als nostres centres
Durant les dues properes setmanes, l'àrea de consultes externes de l'Hospital de Palamós es podrà visitar l'exposició "Cada gota compta", de l'Agència Catalana de l'Aigua. Ofereix dades curioses i consells sobre l'ús eficient de l'aigua a la llar.

En acabat, l'exposició viatjarà als diferents CAPs de SSIBE i també els centres gestionats.

A banda, des de l'àrea de medi ambient, s'ha aprofitat per realitzar una enquesta entre tots i totes les professionals per tal de saber quin és el seu comportament a la feina i a casa amb l'ús d'aigua i alhora aportar idees d'estalvi.

Dia Mundial del Medi Ambient
Cada any, des del 1974, el Dia Mundial del Medi Ambient es celebra el dia 5 de juny amb la participació de governs, empreses i ciutadania en un esforç col·lectiu per sensibilitzar i fomentar polítiques i mesures que resolguin els problemes ambientals.

DM Medi Ambient
Exposició